Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Nuttige tips om je verkleurde nagels te verzorgen

shana
4 min read

Er zijn heel wat verschillende oorzaken van verkleurde nagels. De meest voorkomende oorzaak is gekleurde nagelak.  De kleurbestanddelen van je nagelak gaan in je nagels trekken en zorgen voor een gelige kleur. Roken is een tweede oorzaak van verkleurde nagels. Dat gebeurt vooral wanneer de rook je nagels aanraakt. Een derde oorzaak is te wijten aan tuinieren. Tijdens het tuinieren ga je al snel met je handen in de grond en kan er een verkleuring achterblijven. Als laatste kan een verkleuring van de nagels te maken hebben met schimmels. In dit geval kan je het best je huisarts contacteren.

Wanneer je last hebt van verkleurde nagels, kan je deze makkelijk genezen of voorkomen door middel van volgende tips.

Tips om je verkleurde nagels te genezen

1. Buffervijl

Meestal is alleen de bovenste laag van je nagel verkleurd. Met een buffervijl kan je heel voorzichtig over je nagels vijlen, waardoor er weer een mooie roze nagel verschijnt. Doe dit zeker niet elke keer, want daardoor worden je nagels heel dun.

2. Gebitreiniginstabletten

Je gaat er niet direct bij stilstaan, maar gebitreinigingstabletten werken echt. Doe gewoon een tablet in een bakje warm water en laat het oplossen. Week daarna je nagels vijf tot tien minuten in deze oplossing en borstel ze daarna een beetje af met een nagelborsteltje. Je zal zien dat je nagels weer de oude zijn en daarbovenop heel erg fris ruiken.

3. Tandpasta

Met tandpasta kan je niet alleen je tanden poetsen, maar het heeft ook een positief effect op verkleurde nagels. Neem een tandpasta met een whitening effect en scrub je nagels. Neem er af en toe wat water bij en spoel de tandpasta na een tijdje weg. Je nagels zullen weer een mooie roze kleur hebben en zullen wederom fris ruiken.

4. Citroensap

Citroensap kan je op verschillende manieren gebruiken om je nagels weer prachtig wit te maken.

  • Badje: doe een goede scheut citroensap in een badje met warm water. Laat nu je nagels een vijftal minuten weken.
  • Wattenstaafje: doe wat citroensap op je wattenstaafje en wrijf dit over de vlekken.

Citroensap gaat je nagels snel uitdrogen. Smeer ze na een behandeling met citroensap in met een vettige hand- of nagelcrème.

5. Zout

Zout kan je ook gebruiken om je nagels terug witter te maken. Maak een warm badje met een flinke eetlepel zout. Laat het zout oplossen en laat je nagels een kwartier in het warme badje weken. Ook hierbij gaan je nagels snel uitdrogen. Gebruik dus net zoals bij het citroensap een vettige hand- of nagelcrème.

Tips om je verkleurde nagels te voorkomen

1. Base coat

Wil je een leuke kleur op je nagels? Gebruik dan altijd een base coat. Hierdoor gaat je nagellak beter blijven zitten en zullen je nagels niet snel verkleuren.

2. Geen aceton

De meeste mensen gebruiken een nagellakremover met aceton om hun nagellak te verwijderen. Spijtig genoeg zorgt aceton ervoor dat je nagels gaan verkleuren.

3. Rust

Geef je nagels eens rust. Ga dus niet altijd je nagels lakken, maar verzorg ze eens met een nagelriemolie en een goede handcrème. Hierdoor gaan je nagels gehydrateerd worden en kan verkleuring tegengegaan worden.

Het is natuurlijk beter om verkleurde nagels te voorkomen dan te genezen. Verzorg je nagels dus regelmatig en gebruik niet té heftig nagellak. 

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…