scrollTop top

Oh no! Er is een muggeninvasie op komst

Oh no! Er is een muggeninvasie op komst

Je kunt vanaf nu maar beter alle ramen dichthouden en investeren in anti-muggenspray of andere middelen die je beschermen tegen muggen. Er komt namelijk een heuse muggenplaag naar België.

Door de hevige regenval van afgelopen tijd staan er nog steeds weilanden blank, en liggen er plassen op de straten. Dit in combinatie met een warme temperatuur zijn de perfecte omstandigheden voor muggen. Ze leggen namelijk eitjes in de plassen en blijven langer leven vanwege de aangename temperatuur.

Plassen vol muggeneitjes

Volgens een Belgisch specialist genaamd Patrick Grootaert, zitten alle plassen momenteel vol met muggeneitjes die binnen enkele weken uit zullen komen. Heb jij nu al last van muggen? Bereid je dan maar goed voor, dit is pas het begin!
Al helemaal wanneer het weer zo blijft, zullen we voorlopig niet van de muggen afkomen.

De enige hoop voor ons is een dalende temperatuur. Wanneer het overdag onder de 16 graden Celsius is, kunnen de larven minder snel uitkomen en vertraagt de voortplanting van de muggen dus. Zorg dus voor voldoende bescherming om deze plaag te overleven, niks zo vervelend als slapeloze nachten door het gezoem, en jeuk over je hele lichaam!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  523.634.200
 • Aantal
  doden
  6.271.525
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  4.134.293
 • Aantal
  doden
  31.675

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!