Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Oh no! Er is een muggeninvasie op komst

Milan
2 min read

Je kunt vanaf nu maar beter alle ramen dichthouden en investeren in anti-muggenspray of andere middelen die je beschermen tegen muggen. Er komt namelijk een heuse muggenplaag naar België.

Door de hevige regenval van afgelopen tijd staan er nog steeds weilanden blank, en liggen er plassen op de straten. Dit in combinatie met een warme temperatuur zijn de perfecte omstandigheden voor muggen. Ze leggen namelijk eitjes in de plassen en blijven langer leven vanwege de aangename temperatuur.

Plassen vol muggeneitjes

Volgens een Belgisch specialist genaamd Patrick Grootaert, zitten alle plassen momenteel vol met muggeneitjes die binnen enkele weken uit zullen komen. Heb jij nu al last van muggen? Bereid je dan maar goed voor, dit is pas het begin!
Al helemaal wanneer het weer zo blijft, zullen we voorlopig niet van de muggen afkomen.

De enige hoop voor ons is een dalende temperatuur. Wanneer het overdag onder de 16 graden Celsius is, kunnen de larven minder snel uitkomen en vertraagt de voortplanting van de muggen dus. Zorg dus voor voldoende bescherming om deze plaag te overleven, niks zo vervelend als slapeloze nachten door het gezoem, en jeuk over je hele lichaam!

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…