Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Om deze redenen stoot jij de liefde af

Bram
3 min read

Erg veel mensen stoten de liefde af zonder dat ze het zelf beseffen. Ben jij zo iemand of ken je zo iemand? Dan moet je zeker verder lezen!

Je blijft het verleden vasthouden

Soms kun je je ex gewoon niet loslaten en komen gedachten aan hem heel de dag door in je op. Je betrapt jezelf er dan ook regelmatig op dat je hem stalkt. Om de liefde echter weer aan te kunnen trekken is het echter nodig om met dergelijke dingen te stoppen. Op het moment dat je je vast blijft klampen aan je vorige lief, zal het niet makkelijker worden om aan een nieuwe episode van je leven te beginnen. Op de eerste plaats dien je je te verwijderen van alle social media-accounts van je ex. Alleen op die manier kun je immers over deze verloren liefde heen groeien. Pas op het moment dat je alle emoties los hebt weten te laten, zul je je meer openstellen voor een nieuwe liefde.

Je durft je hart niet te openen

Alleen door uit je emotionele comfortzone te komen en je emoties durven te laten zien, stel je je minder kwetsbaar op. Je hoeft je immers niet te schamen voor je behoeften en gevoelens. Je kwetsbare houding zal bovendien alleen maar de muur versterken die je inmiddels om je heen hebt gebouwd. Wanneer je je afsluit van je emoties zal je lief dat eveneens gaan doen. Uiteindelijk zal dit resulteren in een relatie waarin jullie elk achter een eigen muur schuilgaat, zelfs op ogenblikken dat je bij elkaar in bed ligt.

Te grote verwachtingen van jezelf

Een heleboel mensen willen de liefde vermijden omdat ze van mening zijn dat ze geen evenwicht kunnen vinden tussen het hebben van een familie, een carrière, een sociaal leven en ook nog een relatie. Toch zal vaak na verloop van tijd een bepaalde balans zich aandienen waar je je prettig bij voelt. Je hoeft je nieuwe liefde dus niet af te stoten omdat je verwacht dat je de relatie niet zou kunnen onderhouden. Door je partner te vertellen waar je problemen mee hebt en samen regels en/of een planning af te spreken kom je dikwijls al een behoorlijk eind op de juiste weg. Bovendien zal de kans dat je je partner teleurstelt zo ook tot een minimum worden beperkt.

Je vindt jezelf schuldig aan de falende relaties

Iedereen zal op een eigen manier met een relatiebreuk omgaan. Sommige mensen zijn in korte tijd weer op de juiste weg, terwijl een ander zichzelf nog maanden de schuld blijft geven van het mislukken van de relatie. Het heeft echter geen zin om jezelf aan te praten dat je niet goed genoeg bent voor een relatie. Een relatiebreuk is immers vaak te wijten aan problemen die van twee kanten afkomstig zijn. Een nieuwe relatie durf je vaak niet aan uit angst dat ook deze weer zal falen door fouten die je wellicht maakt.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…