scrollTop top

Onderweg met peuter voeding? Reistips!

Onderweg met peuter voeding? Reistips!

Onderweg met peuter voeding? Enkele nuttige reistips!

Vermijd de ontwikkeling van bacteriën

Om te vermijden dat bacteriën zich gaan ontwikkelen, mag je bereide melkvoeding niet meenemen in een fles of thermoskan voor lange ritten. Twee uur is het maximum als je per se een flesje wilt meenemen omdat je ter plaatste moet voeden. Als de melk warm wordt, riskeert je kindje niet alleen ziek te worden, de meeste vitaminen gaan ook verloren als melk niet op de juiste temperatuur wordt bewaard. Ook thuis bewaar je dus je melkvoeding best koel.

Groeimelk meenemen

De veiligste manier is melkpoeder apart (er bestaan handige doseerdoosjes) en een propere thermoskan met warm water mee te nemen. Als je de mogelijkheid hebt om het flesje op te warmen, neem dan koud flessenwater mee en maak je flesje net voor je je baby’tje wilt voeden.

Een gesloten brik kant-en-klare melkvoeding of een flesje groeimelk kan je ook steeds bewaren in de auto als er een kans is dat je in de file terecht komt of ergens wat langer zult verblijven. Na opening bewaar  groeimelk wel best koel.

Thuis groeimelk bewaren

Melkpoeder dat al geopend werd, moet binnen de maand opgebruikt worden. Kant-en-klare melkvoeding bewaar je koel of na opening in de koelkast. Lees ook de gebruiksaanwijzing, sommige soorten voeding mogen langer bewaard worden dan andere. Groeimelk van Olvarit kan je bijvoorbeeld 48 uur in de koelkast bewaren na opening.

Warme, lauwe of koude groeimelk

Melkvoeding wordt best op lichaamstemperatuur ( 37° C ) of op kamertemperatuur (20° C) gegeven. Het flesje of de beker mag dus zeker niet te koud gegeven worden.  Een goede tip is ook om kant en klare groeimelk die uit de koelkast komt niet langzaam te laten opwarmen tot kamertemperatuur, je riskeert zo  immers dat er zich kiemen gaan ontwikkelen die kunnen leiden tot allerhande infecties bij de peuter.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  521.136.337
 • Aantal
  doden
  6.264.308
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  4.127.123
 • Aantal
  doden
  31.656

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!