Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe is het met jouw gehoor gesteld? Doe de gehoortest!

Olivier
4 min read

Wat zegt u? Mag het geluid van de televisie wat harder? Wat is toch altijd die piep in mijn oren na het bijwonen van een concert of een avondje in de discotheek?

Klinkt je dit bekend in de oren? Dergelijke vragen wijzen wellicht op beginnend gehoorverlies of opgelopen gehoorschade.  Las je ook wat onze premier Michel overkwam?  Het startpistool op de 20 km van Brussel werd te dicht bij zijn oor afgeschoten met ernstige oorsuizingen als gevolg.

Klik hier & Doe deze online GRATIS HOORTEST! Meteen resultaat.

Raadpleeg steeds en onmiddellijk een gespecialiseerde arts of hoorcentrum om symptonen te onderzoeken.  Tijdige diagnose en  behandelingen zijn in deze van cruciaal belang.  We kunnen je alvast op weg helpen met een eenvoudige online hoortest.

Lapperre biedt als de nummer 1 in hooroplossingen en hooraccessoires online een gratis hoortest aan, maar ook een fysieke hoortest op locatie kan perfect.

De (online) gehoortest

Het belang van een hoortest is groot. Je komt te weten hoe je gehoor eraan toe is en krijgt advies om gehoor beschadiging te vermijden of wat een hoorapparaat voor je kan betekenen.  Bij Lapperre is het mogelijk om een online gehoortest te doen. Die bestaat uit 2 delen. Eerst beantwoordt je een vragenlijst over  je gehoor in alledaagse situaties, daarna onderga je een verstatest. Daarmee wordt er nagegaan hoe goed je alles nog verstaat in een rumoerige omgeving. Op basis van die 2 testen krijgt je een persoonlijk hoorrapport.

Hoortest van Lapperre

Je kan voor een hoortest ook terecht bij een van de tachtig hoorcentra van Lapperre. De audicien trekt ruim de tijd uit om  je alle benodigde informatie te verschaffen en gerichte vragen te stellen over jezelf en je gehoor. Daarna wordt je gehoor in kaart gebracht aan de hand van enkele eenvoudige hoortests.

Zo is er de bekende toonaudiometrie, waarbij via een hoofdtelefoon korte tonen  worden afgespeeld en je moet aangeven of je deze hebt gehoord. Daarnaast wordt ook je vermogen om gesproken woorden te verstaan getest aan de hand van een ‘spraak-in-ruistest’. De audicien brengt je gehoor in kaart op een audiogram. Dat geeft weer of je hoge tonen van lage tonen kunt onderscheiden (= toonhoogte of Hertz) en in welke mate je stille van luide geluiden kunt onderscheiden (= volume of Decibel). Op basis van het audiogram wordt er besloten welke actie er moet ondernomen worden.  De oplossingen kunnen een preventief karakter hebben ( aanbieden van op maat gemaakte gehoorbescherming )  ofwel is een hoorapparaat aan de orde.

Doe de hoortest!

Alles op een rijtje: wanneer je merkt dat je gehoor achteruit gaat of je gewoon benieuwd bent naar de staat van je gehoor, dan kun je online gratis een persoonlijk hoorprofiel opmaken. Mocht je daarna vragen hebben of langs willen komen voor een fysieke hoortest bij een van de tachtig Lapperre locaties dan bent je bij hen van harte welkom. De gehoorspecialisten zullen uitgebreid de tijd nemen voor je en op basis van de resultaten zo nodig verder begeleiden.

Klik hier & Doe deze online GRATIS HOORTEST! Meteen resultaat.

Doe de Gratis Hoortest

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…