scrollTop top

Op deze muziek sport je het best!

Op deze muziek sport je het best!

Wanneer je echt niet meer kan en je spieren beginnen te branden zal deze muziek je helpen om je doel te bereiken!

Muziek als legale doping?

Het is wetenschappelijk bewezen dat we mét muziek sneller kunnen rennen, langer kunnen fietsen en verder kunnen zwemen. Je hebt minder zuurstof nodig, je kan een gelijkmatig tempo aanhouden en je wordt extra gemotiveerd. Geen wonder dat muziek de legale doping in de sport wordt genoemd!

Muziek waar je van gaat bewegen

De beste muziek om op te sporten lokt een ritme-respons bij je op. Een ritme-respons zorgt ervoor dat we zin krijgen om te gaan bewegen als we muziek horen. Welk genre er voor zorgt dat we zin krijgen om te gaan bewegen hangt af van je persoonlijke voorkeur. Er is maar één test om er zeker van te zijn. Zet muziek op en kijk of je met je benen en hoofd heen en weer begint te wiegen. Heb je muziek gevonden waar je echt niet op kan stil blijven zitten? Deze muziek is perfect om te gebruikten tijdens het sporten!

Snelle liedjes met sterke beats

Tijdens het sporten luisteren we best naar stimulerende liedjes met sterke beats. Het perfect aantal beats per minuut wordt geschat op 120. Mensen die bijvoorbeeld hardlopen hebben vaak nog niets sneller muziek nodig.

Wanneer luister je beter niet naar muziek?

De voordelen van sporten op muziek zijn nu wel duidelijk. Toch zijn er enkele situaties waarbij je beter geen muziek gebruikt tijdens het sporten. Denk maar aan joggen op een drukke steenweg bijvoorbeeld. Ook kan muziek je concentratie wegnemen waardoor je een grotere kans krijgt op blessures. Probeer er dus goed op te letten dat je de oefeningen voldoende onder de knie hebt voor je de muziek opzet.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  241.378.348
 • Aantal
  doden
  4.912.352
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.292.887
 • Aantal
  doden
  25.797

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!