Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Opmerkelijk: dit is hoe de sociale media je liefdesleven kan aantasten

Bram
4 min read

Een gelukkige relatie is bij voorkeur leuk, speels en luchtig. Maar veel mensen kennen de problemen die social media kan veroorzaken tussen twee geliefden. Zo kan iemand bijvoorbeeld te veel contact hebben met 'die ene vriend' of te veel posts over de andere partner plaatsen. In een groot aantal gevallen gooit sociale media relaties overhoop waardoor het niet meer leuk is om op die manier op de hoogte te blijven van alles wat je vrienden en kennissen in hun leven meemaken. Hoewel social media een erg handige hulp hierbij is, zul je er altijd ook een zekere prijs voor dienen te betalen. 

Op social media de relatie officieel maken

Het gros van de mensen zal tegenwoordig enorm veel waarde hechten aan de dingen die wel of niet op sociale media gepost worden. Een relatie is bijvoorbeeld pas officieel op het ogenblik dat deze op sociale media staat vermeld, of langs deze weg is verspreid. Sommige mensen vinden het echter bijzonder irritant wanneer hun lief zijn, of haar, liefde via social media verklaart, terwijl een ander juiste stiekem hoogt dat hun partner deze weg net wat meer zou bewandelen. Hoe je het dan ook wendt of keert, op de lange duur zullen er bepaalde discussies komen door het al dan niet posten van zaken die met de relatie te maken hebben. Voordat je besluit om iets over je relatie op social media kenbaar te maken, dien je je goed te af te vragen hoe publiek je je relatie wilt maken.

Social media als parallel wereld 

Een groot aantal mensen gebruikt social media als een soort parallel wereld waarin ze alles checken wat hun vrienden, familie, maar vooral ook hun lief, doet. Zonder twijfel is dit voor de meeste mensen wel herkenbaar. Iedereen kan zich dan ook wel een discussie indenken met zijn of haar lief omdat niet direct op een sms werd gereageerd, maar deze persoon wel erg actief bleek te zijn op sociale media. Of wellicht heeft je lief niet verteld dat hij net vrienden nog een drankje ging doen, en moest je dit via social media te weten In de regel is dit niet de meest leuke manier om achter dergelijk zaken te komen. 

Eerst je smartphone en dan je lief

Je partner en jij willen er samen een gezellig avondje van maken met een lekkere fles wijn, een leuke film en gezellig wat kletsen. Dit lijkt een leuke avond te worden, totdat de smartphone van je lief begint te piepen en al zijn aandacht direct van jou naar zijn scherm overgaat. Op dergelijke ogenblikken kun je besluiten om zelfs ook je social media te checken of een foto te posten dat jullie zo aan een gezellige avond samen gaan beginnen. Social media heeft er geleidelijk voor gezorgd dat mensen steeds vaker naast elkaar af leven, in plaats van daadwerkelijk samen dingen ondernemen. 

Social media zorgt voor jaloezie

Voor het bestaan van social media was het daten en het hebben van een relatie een stuk eenvoudiger. Er kunnen namelijk ook foto's, reacties of statussen op sociale media aanwezig zijn die verwijzen naar een eerder afspraakje of een vroegere liefde van jou en/of je lief. Je zult er in de meeste gevallen vast eentje tegenkomen op social media, en hoe heftig je ook beweert dat het je weinig doet, laten dergelijke bevindingen je toch niet helemaal onbewogen. Je kunt daardoor behoorlijk jaloers worden met alle vervelende gevolgen voor jullie relatie van dien.

De grenzen van social media

Social media heeft als belangrijk voordeel dat het de drempel, om (opnieuw) een contact met iemand op te nemen, te verlagen. In de regel zul je je zekerder voelen op social media dan in het echte leven. Op zich is dat prima, maar weet altijd wel waar je de grens dient te trekken tussen vriendschappelijk en flirterig gedrag. Op social media loop je namelijk het risico dat een bericht anders kan overkomen dan een gesprek onder vier ogen. Bovenal staat alles wat je zegt genoteerd, waardoor je moeilijk iets kunt ontkennen.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…