Zijn de eenvoudigste pasta's vaak niet de lekkerste? Met deze pasta pesto heb je super snel een verse maaltijd boordevol groenten op tafel.
Ingrediënten:
Voor 4 personen
Voor de pasta en groenten:
- 400 gram volkoren pasta
- 200g snijbonen
- 1 broccoli
- Halve eetlepel olijfolie
- Halve courgette
- 1 teentje knoflook
Voor de pesto:
- 40 gram Becel ProActiv Original
- 2 teentjes knoflook
- 4 handjes basilicum
- 50 gram geraspte parmezaanse kaas
Bereiding:
- Maak de pesto door alle ingrediënten in de blender tot een homogene massa te mixen.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Spoel de snijbonen en broccoli. Verdeel de broccoli in roosjes. Kook de snijbonen en broccoli beetgaar. Laat ze na afgieten even schrikken onder ijskoud water.
- Snijd de courgette in hapklare stukjes. Snijd ook de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de courgette en knoflook 3 minuten aan. Bak ook de broccoli en snijbonen nog even op.
- Schep de pasta door de groenten. Voeg de pesto toe.
- Werk af met zout en peper naar eigen smaak.
Smakelijk!