scrollTop top

Pasta pesto met groene groenten

Pasta pesto met groene groenten

Zijn de eenvoudigste pasta's vaak niet de lekkerste? Met deze pasta pesto heb je super snel een verse maaltijd boordevol groenten op tafel.

Ingrediënten:

Voor 4 personen

Voor de pasta en groenten:

  • 400 gram volkoren pasta
  • 200g snijbonen
  • 1 broccoli
  • Halve eetlepel olijfolie
  • Halve courgette
  • 1 teentje knoflook

Voor de pesto:

  • 40 gram Becel ProActiv Original
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 handjes basilicum
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas

Bereiding:

  • Maak de pesto door alle ingrediënten in de blender tot een homogene massa te mixen.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Spoel de snijbonen en broccoli. Verdeel de broccoli in roosjes. Kook de snijbonen en broccoli beetgaar. Laat ze na afgieten even schrikken onder ijskoud water.
  • Snijd de courgette in hapklare stukjes. Snijd ook de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de courgette en knoflook 3 minuten aan. Bak ook de broccoli en snijbonen nog even op.
  • Schep de pasta door de groenten. Voeg de pesto toe.
  • Werk af met zout en peper naar eigen smaak.

Smakelijk!

 


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

  • Wereld
  • Aantal
    besmettingen
    31.016.799
  • Aantal
    doden
    960.634
  • België
  • Aantal
    besmettingen
    102.295
  • Aantal
    doden
    9.948

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!