Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Peterselie vergemakkelijkt je maandstonden

Elise
3 min read

Sommige vrouwen rollen zo door hun menstruatiecyclus heen, terwijl andere dames echt veel last hebben van de klachten die bij hun cyclus komen kijken. Zo heeft de ene vrouw last van een onregelmatige cyclus en de vervelende problemen die hierbij komen kijken, terwijl de andere vrouw last heeft van pijnlijke maandstonden die iedere maand weer terugkomen en het onmogelijk maken normaal te functioneren. Heb jij ook last van een onregelmatige cyclus en/of pijnlijke maandstonden? Dan hoef je hier niet mee te blijven leven, want je kunt dit eenvoudig oplossen door peterselie te eten.

Peterselie: een gezond kruid met diverse positieve eigenschappen

Peterselie is niet alleen gezond en lekker, maar heeft ook een belangrijke eigenschap waar vrouwen met een onregelmatige menstruatiecyclus en/of pijnlijke maandstonden van profiteren. Dit is de eigenschap dat dit kruid de hormonen van de vrouw in evenwicht brengt: iets wat erg belangrijk is tijdens de menstruatie. Als een vrouw menstrueert, zijn er namelijk erg veel hormonen actief in het lichaam. Soms zijn deze hormonen al vrij goed in balans, maar veel vrouwen hebben toch last van op hol geslagen hormonen en krijgen hierdoor te maken met diverse klachten. Neem je peterselie, dan kun je jouw hormonen in balans brengen en de klachten verminderen.

Peterselie voor een onregelmatige cyclus en pijnlijke maandstonden

Peterselie helpt vrouwen ten eerste hun onregelmatige cyclus wat regelmatiger te maken. Is jouw cyclus de ene maand 20 dagen lang en de andere maand plotseling ruim 35 dagen, dan kan het eten van peterselie helpen dit probleem te vermelden. En heb je een regelmatige cyclus door peterselie te eten, dan kun je hier veel beter op inspelen.

Daarnaast helpt peterselie je niet alleen van jouw onregelmatige cyclus een regelmatige cyclus te maken, maar kan het ook specifieke pijnklachten verhelpen. Heb je last van buikkrampen, pijn in de rug of hoofdpijn door de maandstonden, dan kan het eten van peterselie helpen om deze klachten flink te verminderen.

Peterselie eten: drie tips

Je kunt peterselie eenvoudig in verschillende soort maaltijden verwerken om dit gezonde kruid voldoende binnen te krijgen. Hanteer je deze drie tips, dan krijg je voldoende peterselie binnen om jouw maandstonden gemakkelijker en prettiger te laten verlopen:

  1. Verwerk peterselie in de soep. Doe een handjevol van het kruid in de soep en je krijgt een extra lekkere smaak en een extra gezonde soep.
  2. Verwerk peterselie in de salade. Het maakt de salade extra fris en het is bovendien erg gezond.
  3. Verwerk peterselie in een smoothie. Doe je voldoende andere ingrediënten in de smoothie, dan proef je niet eens dat er peterselie in zit.

Eet je iedere dag een beetje peterselie, dan kun je jouw klachten al flink verminderen. 

Door Elise

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…