Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Door deze 5 dingen maak je je menstruatie eigenlijk alleen maar erger

Anja
2 min read

De menstruatiecyclus, een vervelend maandelijkse gelegenheid voor de meeste vrouwen. Er zijn veel tips en trucs die dit meer verdraaglijk maken. Maar onbewust zijn er een aantal dingen waardoor we ons maandelijkse feestje nog erger maken. Hieronder 5 dingen die je dus beter kan laten de volgende keer dat je ongesteld wordt.

1. Stress

Je lichaam heeft het al zwaar genoeg zonder stress. Door stress komt het stresshormoon genaamd, cortisol vrij. Dit is de vijand van je menstruatiehormonen. Probeer dus vooral te voorkomen dat je in stressvolle situaties beland tijdens je ongesteldheid. Buikklachten kunnen namelijk ook ontstaan door stress.

2. Sla de pil niet over

Wanneer je je pil niet regelmatig neemt, raken je hormonen uit balans. Dit kan leiden tot onregelmatig bloeden en het krijgen van puistjes.

3. Slaapritme

Een gezonde nacht van 7 uur is niet altijd mogelijk. Ook heeft de één meer slaap nodig dan de ander. Onderzoek wijst echter uit dat onregelmatig slapen een onregelmatige menstruatie tot gevolg kan hebben. Dus wanneer je niet of weinig slaapt, heb je dus een langere of zelfs heftigere menstruatie.

4. Cafeïne

Één van de grootste nadelen van een menstruatie is dat het gevoelens als angst en spanning kan oproepen. Koffie stimuleert deze gevoelens, drink dus in plaats van een tas koffie een glas melk of kopje thee.

5. Alcohol

Na een drukke werkweek is het eindelijk weekend, voor veel mensen het moment om gezellig van een drankje te genieten. Wanneer je te veel alcohol drinkt, is de kans  groot dat je extra last krijgt van die nare menstruatiekrampen.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…