Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Poseren kun je leren: tips om schitterend op een foto te staan

Anja
3 min read

Zijn jouw ogen altijd dicht op de foto? Of lach jij altijd raar? Vraag jij je soms ook af hoe het nu komt dat anderen wel goed op de foto staan? Je hoeft geen model te zijn om er goed uit te zien op foto’s. Met deze tips sta jij altijd schitterend op een foto!

Kijk boven de lens

Deze truc gebruiken veel professionele fotografen. Als je boven de lens kijkt, lijkt het wel alsof je juist meer in de camera kijkt dan als je daadwerkelijk in de camera kijkt. Als je je ogen open wilt houden is dit ook een goede tip.

Draai je hoofd naar rechts

Onderzoek heeft uitgewezen dat ons gezicht meer emotie toont aan de linker kant.  Draai je hoofd een tikje naar rechts als je gefotografeerd wordt om er goed op te staan. Deze truc zorgt er namelijk voor dat je er natuurlijker en gelukkiger uitziet.

Sta met je arm(en) in je zij

Als je met je armen over elkaar staat lijk je vaak boos en ongelukkig. Een arm in je zij oogt veel natuurlijker en dit zorgt voor een prachtige foto. Houd je armen niet super strak in je zij, maar neem een nonchalante houding aan.

Draai je lichaam

Als je recht voor de camera staat oog je vaak wat dikker. Om dit te voorkomen draai je je lichaam een beetje naar de zijkant, op deze manier lijk je slanker en langer. Voor een perfect resultaat buig je je knie een beetje.

Lipstick

Voor de vrouwen die nooit lipstick of gloss ophebben: doe een kleurtje op als je op de foto gaat. De camera kan namelijk je lippen een beetje wegvagen met als gevolg dat je “liploos” lijkt op de foto. Een kleurtje op je lippen voorkomt dit probleem en zorgt voor een prachtige lach.

Relax en lach

Als je op de foto gaat is het belangrijk dat je er zo natuurlijk mogelijk op staat. Denk aan alle mooie dingen in het leven en probeer te relaxen. Als je normaal ook met je tanden bloot lacht, doe dit dan ook op de foto.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…