Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Is raw food gezond of ongezond?

Bram
2 min read

Een salade van zeevruchten, een groene, gezonde smoothie, of een salade van zeewier. Al deze voeding kun je samenvatten onder de naam: rawfood. Deze voedingstrend is op het moment verschrikkelijk populair, maar hoe gezond is rawfood nu daadwerkelijk voor je? Wij hebben het antwoord voor jullie!

Wat is rawfood?

Rawfood is levendig voedsel dat niet verhit wordt boven de 40 graden celsius. Hierdoor blijven vitaminen, enzymen en mineralen aanwezig en blijft de smaak behouden.

Groenten en fruit zijn, zoals bekend, gezond voor je. Deze bevatten onmisbare vitaminen, mineralen en vezels. Dit is goed voor je gezondheid en bevordert daarnaast de stoelgang. Ook zul je niet snel overgewicht hebben wanneer je een rawfood dieet aanhoudt. Klinkt allemaal heel gezond, maar is dat ook zo? Waar komt al die negatieve publiciteit over rawfood nu vandaan?

Meer moeite om nodige calorieën en voedingsstoffen binnen te krijgen

Omdat al het voedsel ‘rauw’ is, kost het meer moeite om de benodigde calorieën binnen te krijgen. Je zult veel rawfood moeten eten, wil je aan de benodigde energie en voedingsstoffen komen. Ook kost het veel tijd om dit eten te bereiden.

Ook zitten er een paar nadelen verbonden aan het eten van rawfood. Je loopt namelijk behoorlijk wat voedingsstoffen mis. Proteïne, calcium, ijzer en vitamine D en B. Deze komen vooral voor in dierlijke producten, die niet rauw te eten zijn.

Kortom, het eten van rawfood is wel degelijk gezond voor je. Maak er echter geen ‘lifestyle’ van. Je mist toch bepaalde voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…