Tijdens een warme zomerdag is er niks lekkerder en verfrissender dan een waterijsje. Het enige probleem is dat deze vaak meer calorieën en suikers bevatten dan je zou willen. Daarom hebben wij een recept voor jullie voor heerlijke zelfgemaakte kiwi-ijsjes, zonder toegevoegde suikers!
Wat heb je nodig voor 6 ijsjes?
- 4 (goed) rijpe sungold kiwi’s
- 100 ml water
- 6 ijsvormpjes (je kunt ook lange glazen gebruiken)
- 6 houten stokjes
Aan de slag!
Stap 1. Schil de kiwi’s
Stap 2. Blender 3 van de 4 geschilde kiwi’s samen met het water tot een gladde substantie.
Stap 3. Snijdt de vierde kiwi in 6 schijfjes
Stap 4. Leg vervolgens één schijfje kiwi tegen de wand van elk ijsvormpje.
Stap 5. Verdeel het kiwisap gelijkmatig over de ijsjes. Zet de stokjes in het midden van elk vormpjes of glas.
Stap 6. Laat de ijsjes minimaal 4 uur in de vriezer liggen en smullen maar!
Voedingswaarde per ijsje
- Energie 37 kcal
- Vetten 0 gram
- Koolhydraten 10 gram
- Vezels 1 gram
- Eiwitten < 1 gram
- Vitamine C 100 milligram
Extra tip: Wanneer je wit variëren met deze ijsjes kun je natuurlijk ook aardbeien, peer of banaan toevoegen. Zorg er wel voor dat de vruchten goed rijp en zacht aanvoelen. Eet smakelijk!