Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Seks op de eerste date: done or not done?

Anja
4 min read

De meningen over seks op een eerste date zijn verdeeld. Je bent ook zeker niet de eerste die zich afvraagt of het wel oké is om tijdens een eerste afspraakje al seks te hebben. Deskundigen op het gebied van dating en seks zweren er echter bij dat dit echt not done is. De reden die zij hiervoor geven is dat je, door seks te hebben op je eerste date, de kans op een serieuze relatie sterk laat kelderen.

Not done

Een heleboel mensen zijn van mening dat seks op je eerste date echt not done is. Je komt dan niet alleen erg goedkoop bij de ander over, maar ook weet je niet of je nu een afspraakje had met iemand die valt voor je persoonlijkheid of die enkel met je tussen de lakens wilde belanden. Daarnaast kleven er een aantal gevaren aan het hebben van seks op je eerste date. Denk maar eens aan misbruik door één of andere freak, of de kans dat je een geslachtsziekte of zwangerschap op de koop toe krijgt als je geen deugdelijke voorzorgsmaatregelen hebt kunnen treffen.

Done

Maar ook het tegendeel is inmiddels bewezen door de talloze koppels die al jarenlang samen zijn en die tijdens hun eerste date al samen hebben gevreeën. Als je echter alleen op zoek bent naar seks tijdens een eerste afspraakje dan is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk aan je date duidelijk maakt. Beter nog maak je een speciale seksdate zodat jullie beide weten wat het doel van het afspraakje is en er geen misverstanden kunnen ontstaan achteraf. Seks tijdens de eerste afspraak kan immers de indruk wekken dat je enkel af hebt gesproken voor een erotisch avontuurtje, terwijl de ander wellicht op zoek was naar een serieuze relatie. Om dit te voorkomen, en dus met een gerust hart seks te kunnen hebben tijdens je eerste date, dien je goed te communiceren en eventuele misverstanden direct uit de wereld te helpen.

Seksdating

Zelfs als je besluit om aan seksdating te doen, is het zaak om duidelijk te communiceren. Niet allen kun je zo je verwachtingen van de date kenbaar maken, maar eveneens het beeld van jezelf bijstellen. Op deze manier kun je dan ook voorkomen dat de ander je bijvoorbeeld ziet als opdringerig wanneer je op de eerste date al op seks uit blijkt te zijn.

Tekenen die op zin in seks kunnen wijzen

Het is vaak niet gemakkelijk om in te schatten of je date seks wil op een eerste date. Er zijn echter wel een aantal tekenen dat kunnen wijzen op een eventuele interesse van de ander in seks met jou. Op het ogenblik dat je samen met je date een leuk en ontspannen gesprek hebt en jullie je prima op je gemak voelen bij elkaar, dan wil dit doorgaans wel zeggen dat er een bepaalde klik is tussen jullie.

Indien er eveneens wordt gekust tijdens deze date, dan kan het zomaar gebeuren dat deze eindigt als een erotisch afspraakje. Als er echter alleen over koetjes en kalfjes wordt gesproken, en er relatief weinig diepgang in het gesprek waar kan worden genomen, dan is de kans op seks een stuk kleiner. Je zou in dit geval het gesprek mogelijk kunnen sturen en je date een beetje uit te dagen. Je zou onder andere je date kunnen vragen om je te vertellen over het grootste avontuur dat hij, of zij, ooit heeft meegemaakt. Hierdoor zal het gesprek al aardig in de juiste richting worden gestuurd en kun je vervolgens eventueel vragen wat de meest vreemde plaats is waar je date eens heeft gevreeën. Dit kun je echter alleen doen op het moment dat je er vrij zeker van bent dat je date als gevolg hiervan geen verkeerd beeld van je krijgt.

Op het moment dat je afspraakje helemaal goed is gegaan, hoeft dit niet per definitie ook te betekenen dat dit het einde is van de pret. Je kunt nu immers gaan proberen om je date mee naar je huis te tronen door bijvoorbeeld voor te stellen om samen nog wat te drinken, je bijzondere verzameling te komen bekijken of om samen een spelletje te spelen. Uiteraard zal je date al vrij snel doorhebben dat je eigenlijk uit bent op seks, maar wanneer hij, of zij, met je meegaat naar je huis zit het doorgaans wel goed en kun je vaak al seks hebben op een eerste afspraakje. Natuurlijk kan je date ook bij je thuis alsnog van gedachte veranderen en afzien van een vrijpartij. Dit dien je dan te respecteren en niet verder aan te dringen.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…