Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Sexy back: de meest effectieve oefeningen voor een sexy rug

Bram
2 min read

Veel mensen vinden een rechte, gladde en strak getrainde rug zeer aantrekkelijk. Je wilt niet dat er vetrollen onder je BH-bandjes uitsteken of dat je love handles te nadrukkelijk aanwezig zijn. Hoe krijg je het nu voor elkaar om zelf zo’n mooie, strakke, sexy rug te hebben? Hieronder de meest effectieve oefeningen voor een sexy rug!

The Alternate plank pull

Zoals de naam al zegt, zit is een plank oefening. Je begint in een hoge plankpositie. Dit houdt in dat je op je handen steunt en niet op je ellenbogen. Het is belangrijk dat je lichaam écht als een rechte plank is, anders loop je risico op nare blessures. Trek vervolgens je rechterarm in en breng je rechterhand naar rechtsonder. Zet je hand nu weer op de grond en maak dezelfde beweging met je andere arm. Herhaal 5x per arm.

The Push-up

De bij iedereen bekende ‘push-up’. Van voetballers tot boksers, elke topsporter doet deze spieroefening. En het is niet voor niets dat deze oefening zo populair is. Je traint er namelijk ontiegelijk veel spieren mee. Naast de rugspieren train je hier ook je borst- en buikspieren mee.

The T-extension

Ga op de grond liggen met je gezicht naar beneden wijzend. Strek je armen uit naar de zijkanten terwijl je je duimen omhoog laat steken. Op deze manier ligt je lichaam in een T-vorm. Til je armen vervolgens nog verder omhoog. Houd dit 5 seconden vast, en laat ze weer zakken. Herhaal oefening 10x.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…