Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De slimste workout tips voor als je weinig tijd hebt

Bram
2 min read

Vind jij ook niet de tijd om een workout in je dag te plannen? Geen nood, deze tijdbesparende fitness tips helpen je op weg!

1.Gebruik alledaagse voorwerpen

Wie heeft eigenlijk een fitnesszaal nodig? Gebruik gewoon huis-, tuin-, en keukenvoorwerpen tijdens je workout. Doe squats over een stoel en gebruik een blik boontjes als gewicht. Je hebt helemaal geen dure fitness apparaten nodig! Gebruik een fles water om je armspieren te trainen en een stoel om hoge plank oefeningen te doen. Je zal niet alleen geld uitsparen, de tijd die je wint door gewoon thuis te blijven kan je gebruiken voor een langere workout!

2.Drie-tot-drie workout

Je kan je hele lichaam trainen in 10 minuten, dat is wetenschappelijk bewezen. Start met drie minuten op en neer stappen op de trap, vervolgens doe je gedurende drie minuten squats en je eindigt met drie minuten sit-ups. Rust tussen elke oefening 30 seconden en laat je hartslag niet te veel zakken. Deze workout duur niet lang, maar je zal merken dat je fitter wordt en dat je uithouding verbetert!

3.Touwtjespringen

Hou een springtouw bij de zetel en gebruik de reclametijd op tv om te bewegen. Touwtjespringen is een goede cardio oefening. Je kan zelfs 130 calorieën verbranden in slechts 10 minuten!

4.Gebruik post-its om je te motiveren

Kleine aanmoedigingen kunnen wonderen doen voor je motivatie. Schrijf de oefeningen op die je per dag wil doen en hang ze tegen de muur. Hang een post-it met ‘een minuut plankoefeningen’ of ‘drie minuten dansen op je lievelingsliedje’ tegen je koelkast. Het zal je aanmoedigen om te bewegen!

5.Gebruik een workout alarm

Het is makkelijk om enkele uren neer te zitten en je te realiseren dat je niet bewogen hebt. Zet het alarm op je gsm om je eraan te helpen herinneren dat je je workout moet doen.

6.Sport met je kinderen

Ga naar je tuin of park en speel een energiek spel. Speel voetbal, rugby, gebruik een hoelahoep, of probeer een obstakel parcours! Jij én je kinderen zullen erg genieten van die quality time!

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…