Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Sluit jouw ziekenfonds aan bij je profiel?

Camille
4 min read

Er bestaat tegenwoordig een ruim scala aan verzekeringen. Voor iedereen kan er een pakket op maat worden samengesteld. Aanvullende voordelen van een ziekenfonds, hospitalisatieverzekering of een tandverzekering; kunnen allemaal een goede ondersteuning zijn voor je persoonlijke zorg en behoeften. Maar wat past bij jou?

Bewust kiezen

Het is verstandig om je ziekenfonds bewust te kiezen zodat je er optimaal gebruik van kunt maken wanneer dat nodig is. Ondanks het feit dat het aansluiten bij een ziekenfonds voor iedereen in België verplicht is, wil het niet zeggen dat iedereen hetzelfde zorgpakket hoeft te krijgen.

Verschillende behoeften

De behoeften van miljoenen mensen verschillen onderling enorm. Daarom is het verstandig om eens goed na te denken en te kijken wat er bij jouw profiel past. Jouw levensstijl bevat immers jouw unieke stempel. Ben je veel bezig met voeding, sport en beweging? Dan zijn er specifieke divisies binnen het ziekenfonds die kunnen aansluiten bij je behoefte om je gezondheid te ondersteunen. Een goede verzekering haalt een hoop onnodige zorgen weg.

Gezond of ziek

Een ziekenfonds of ‘gezondheidsfonds’ is voor iedereen waardevol, of je nu gezond bent of ziek. Ook voor professionele begeleiding en advies moet je er op kunnen rekenen.. Zowel fysiek, mentaal als sociaal is het belangrijk dat het goed zit met de gezondheid en juist dáár spant een ziekenfonds zich voor in.

Een verplichte ziekteverzekering is hetzelfde bij elke ziekenfonds en bovendien verplicht voor elke Belg. Daarnaast heeft elk ziekenfonds een pakket met aanvullende voordelen. Het verschilt per ziekenfonds, maar is hetzelfde voor elke klant van dat ziekenfonds. Als extra kan je nog kiezen voor een hospitalisatie-of tandverzekering.

Vakantie

Sommige ziekenfondsen stellen je zelfs een volledige vakantieaanbod voor. Dit gebeurt altijd met professioneel advies. Ze gaan samen met jou op zoek naar de vakantie die jou op het lijf geschreven is. Wil je graag een weekendje met twee uitwaaien aan zee of wil je liever 2 weken strandplezier beleven met je gezin? Alles is mogelijk. Misschien wil je je kids een onvergetelijke jeugdvakantie geven in het buitenland of in België? Dat kan. Opgeleide monitoren nemen ze mee op skivakantie of naar een avontuurlijke zonbestemming.

Ook voor ouderen bestaat er een oplossing op maat. Als 50-plusser genieten van een leuk dagje uit? Een gezellige daguitstap waar je mooie plekjes in het binnenland of het nabije buitenland gaat verkennen. Dit gebeurt onder meer door een uitstekende organisatie, gidsen en opgeleide begeleiders met een budgetvriendelijke prijskaartje.

Vitaliteit

Een ziekenfonds bekommert zich ook om je gezondheid. Ze begeleiden je naar een gezondere levensstijl. Beweging, gezonde voeding en ontspanning zijn de basis voor een gezondere levensstijl. Ziekenfondsen geven je graag een duwtje in de rug om die gezonde voedingsgewoonten aan te leren én ook vol te houden.

Van beweeg- en voedingsadvies en interessante info- en doe sessies tot tegemoetkomingen voor sportmedische keuring, een fitnessabonnement of sportkampen.

Juiste keuze

Het ziekenfonds dat naadloos aansluit bij je persoonlijke behoeften is uiteraard dé juiste keuze. De ziekteverplichting is verplicht, maar dat wil niet zeggen dat je ze niet bewust kan kiezen. Naast de wettelijke verplichte verzekering heeft elk ziekenfonds ook de vrijheid om extra diensten en voordelen aan zijn klanten aan te bieden. Zo zijn er meer risico’s verzekerd. De extra verzekeringen, zoals hospitalisatie – en tandverzekering, zijn niet verplicht. Maar wel heel nuttig.

Het is tenslotte altijd beter om gezondheidsproblemen vroeg te voorkomen en verhelpen voordat het een vervelende kwestie wordt. Een goede verzekering is daarom een fijn vangnet. Het hoeft niet moeilijk te zijn om een goed passend pakket te selecteren. Het voornaamste doel van een persoonlijk ziekenfondspakket is om ervoor te zorgen dat jouw gezondheid centraal staat.

Bereken hier hoe OZ ook voor jou het verschil kan maken als ziekenfonds! »

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…