Dat de Italiaanse keuken nooit teleurstelt, moeten we je vast niet meer vertellen. Met slechts enkele ingrediënten tover je de lekkerste gerechten op tafel. In dit artikel tippen wij onze favoriete pasta’s.
Supersnelle pasta met champignons, spek en burrata
Weinig tijd en nog minder goesting om een lekkere maaltijd op tafel te toveren? Deze pasta staat in minder dan een half uur op tafel en is om duimen en vingers bij af te likken.

Spaghetti bolognaise van Jeroen Meus
Spaghetti bolognaise is een echte klassieker en heeft eigenlijk geen introductie nodig. De saus vindt zijn oorsprong in de Italiaanse keuken en is daar te vinden op bijna elke menukaart in een restaurant. De variant van Jeroen Meus is een ‘Westerse’ variant en is een heerlijke verse pasta saus om je vingers bij af te likken. Het duurt even om ‘m te maken, maar dan heb je ook wat!

Spaghetti met prei en sardienen
Vis bevat heel wat gezonde vetten en eiwitten. Het af en toe op je menu zetten, is dan ook belangrijk. Geen inspiratie voor je volgende visgerecht? Probeer dan eens dit pastagerechtje met sardienen. Makkelijk om klaar te maken en vooral heel lekker en voedzaam!

Scampi’s met tagliatelle van courgette
Tagliatelle van courgette is hét alternatief voor traditionele pasta. Dit recept met gemarineerde scampi’s is voedzaam en licht verteerbaar. Met dit gerecht zet je een overheerlijke glutenvrije groentepasta op tafel. De lichte courgetteslierten en cherrytomaten balanceren de smaken en zorgen voor een fris contrast tegenover de gekruide scampi’s.

Gezonde pompoenlasagne
Maak zelf je groentelasagne in slechts 30 minuten. Een heerlijk en romig vegetarisch recept met pompoen ter vervanging van gehakt. Lekker én gezond!
