Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Sporten hoeft helemaal niet duur te zijn

Lore
3 min read

Zeker nu de zomer in aantocht is, zijn er heel wat mensen die graag willen werken aan hun conditie om zo hun lichaam klaar te stomen om komende zomer aan het strand te liggen of om gewoon fit te zijn. Maar sporten schrikt heel wat mensen af wanneer ze de dure prijzen te zien krijgen van een fitnessabonnement. Gelukkig kun je dankzij deze handige tips ook op een 'goedkope' manier sporten en aan je conditie werken!

Dagelijkse beweging is belangrijk

Wie echt aan zijn of haar conditie wil werken, moet in principe dagelijks in beweging zijn. Je kan hier uiteraard de fitness voor bezoeken, maar denk maar eens aan het geld dat je hiervoor zal betalen… Om in beweging te zijn hoef je eigenlijk niet echt naar de sportclub te gaan. Volgens verschillende studies moet je minstens vijf dagen per week bewegen om echt gezond te blijven. Wel, dan kun je toch gewoon het nuttige met het aangename combineren? Maak bijvoorbeeld elke dag een stevige wandeling waarbij je goed doorstapt, ga met jouw fiets naar het werk of werk regelmatig in de tuin. Laat indien mogelijk ook zeker ook de auto staan en ga te voet of met de fiets, zo bespaar je ook geld!

Bespaar op je outfit

Wanneer je echt intensief gaat sporten, dan heb je natuurlijk nood aan een degelijke sportoutfit. Dat is kleding waarin je jou goed voelt, waarin je kan presteren en jezelf 100% geven. Sportschoenen zijn bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel van de sporttenue. Ze zorgen ervoor dat je voeten niet te zwaar belast worden tijdens het lopen of andere sporten. Studies hebben al aangetoond dat het niet altijd de duurste sportschoenen zijn die de beste zijn. Online kun je snel en eenvoudig alle verschillende prijzen vergelijken en als je geluk hebt kun je ze ook nog eens goedkoper online bestellen door bijvoorbeeld via TagCity een kortingscode te gebruiken.

Gebruik de troeven van het internet

Je kent de beelden wel van de rich and famous in Amerika die beroep doen op een personal trainer. Jammer genoeg is een personal trainer niet voor iedereen weggelegd, maar gelukkig zijn er goedkopere alternatieven. Op het internet vind je enorm veel instructies, handleidingen en filmpjes die als inspiratie kunnen dienen voor wanneer jij gaat sporten. Bovendien is het internet als personal trainer altijd beschikbaar, 24 uur op 24 en dat volledig gratis!

Zorg voor gezonde voeding

Een ander belangrijk onderdeel van het sporten is natuurlijk de voeding. Gezonde voeding zorgt er voor dat je jou beter in jouw vel voelt en dat je lichaam veel fitter is. Dat alles komt het sporten alleen maar ten goede, omdat je dan ook gewoon een stuk actiever bent. Tegenwoordig kun je ook online in één van de vele webshops zowat alle gezonde voeding kopen. En wist je dat je ook gebruik kunt maken van de digitale klantenkaart FamilyCard om zo een deel van jouw aankoopbedrag integraal terug te krijgen? Op die manier wordt gezond eten wel zeer goedkoop!

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…