Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Sterk en Energiek met Q10

Olivier
3 min read

Het klinkt ons waarschijnlijk allen bekend in de oren: die momenten waarbij het lijkt alsof je te weinig energie hebt. 's Morgens opstaan en het gevoel hebben dat je een hele marathon hebt gelopen. Het kan heel goed zijn dat dit door vermoeidheid veroorzaakt wordt. Maar heb je nu te weinig energie omdat je vermoeid bent, of ben je vermoeid door te weinig energie?

Levenskwaliteit

Futloosheid of langdurige vermoeidheid zijn elementen die belastend werken op je levenskwaliteit en bovendien is vaak een gevolg van een tekort aan energiestoffen in ons lichaam. De energie stroomt zo uit je lichaam als je je overbelast op intensieve fysieke activiteiten. Ook stress kan aan onze energie vreten. Wanneer je lichaam stress ondervindt, verbruikt het sneller voedingstoffen op, waardoor je dan weer sneller tekorten opbouwt. Het wordt een vicieuze cirkel waarin je lichaam maar blijft werken, maar de batterij nooit goed is opgeladen.

Van voeding tot energie

Q10 of Co-enzyme Q10 is een natuurlijk stof die een cruciale rol speelt bij de energieproductie in ons lichaam. Het is aanwezig in elke lichaamscel en terug te vinden in de mitochondriën, die op hun beurt energie uit onze voeding halen. Net zoals vitaminen en mineralen wordt Q10 deels van nature teruggevonden in onze voeding. Vooral vetrijk voedsel zoals vette vis, soja, noten en vlees zijn rijk aan Q10. De hoeveelheid die door onze voeding wordt geleverd is daarentegen eerder beperkt.

Q10 dé energieproducent van ons lichaam

Ons lichaam kan echter ook zelf de stof Q10 aanmaken. Deze lichaamseigen aanmaak is veel groter dan de hoeveelheid die wij uit onze voeding halen. Vooral onze spieren, lever, nieren en ons hart hebben de hoogste energiebehoefte voor een optimale werking. Er zijn daarentegen een aantal factoren die maken dat de lichaamseigen aanmaak vermindert:

  • De aanmaak daalt met de leeftijd. Volgens deskundigen zou er een maximale productie aan Q10 zijn rond 21 jaar. Vanaf 25 jaar daalt de aanmaak stelselmatig.
  • Onderschat de intelligentie van ons lichaam niet. Kwalitatief voedsel met essentiële voedingsstoffen is uiterst belangrijk om deze voedselmachine gesmeerd te laten verlopen, anders geen energie.
  • De aanmaak wordt afgeremd bij het gebruik van bepaalde geneesmiddelen (bijvoorbeeld cholesterolverlagende statines).

Je kan je tekorten aanvullen met Bio-Q10 of BioActive Q10, identiek aan de lichaamseigen vorm van Q10. Bio Q10 is goed gedocumenteerd, heeft een hoge biologische beschikbaarheid en een gegarandeerde veiligheid. Met toevoeging van vitamine C ter ondersteuning van de energieproductie van het lichaam.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…