Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wil je stoppen met de anticonceptiepil? Dit zijn de voordelen!

Olivier
3 min read

De anticonceptiepil is een veel gebruikt voorbehoedsmiddel. Het is betrouwbaar en je hebt geen last van materiele onhandigheden tijdens de seks zoals bijvoorbeeld het geval is bij een Nuvaring. Aan de andere kant zitten er ook wat nadelen aan verbonden. Zo wordt je libido lager en kan je aankomen. Tegenwoordig is het een heuse trend om te stoppen met deze ooit zo populaire pil. Maar waarom eigenlijk? Hieronder 8 voordelen van ‘ontpillen’!

Je libido schiet gelijk omhoog

Waar je eerst, terwijl je nog aan de pil was, misschien niet zoveel zin in seks had, wil je nu het liefst meerdere malen per dag onder de lakens duiken. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat 15% van de vrouwen minder zin in seks heeft wanneer ze de pil slikken. Ook is het lastiger om een orgasme te krijgen wanneer je de pil slikt.

Je valt af

Het is niet zo extreem dat je gelijk 10 kilo kwijtraakt, maar gemiddeld valt een vrouw zo’n 2 tot 5 kilo af wanneer ze stopt met het slikken van de pil. Dat zijn toch aardig wat uurtjes sporten die je kunt skippen!

Je bent gevoeliger

Vrouwen die de pil slikken kunnen af en toe wat bot overkomen. De pil vlakt je gevoelens namelijk af. Zodra je stopt met de pil zal je merken dat je ineens veel gevoeliger bent. Dit kan natuurlijk ook negatief zijn, het ligt er maar net aan in wat voor bui je bent!

Je natuurlijke hormoonbalans is weer normaal

De pil zit vol met kunstmatige hormonen en deze zorgen ervoor dat je natuurlijke hormoonbalans flink verstoord wordt. Dit kan zorgen voor klachten als hoofdpijn en misselijkheid. Wanneer je stopt met het slikken van de pil, zullen deze klachten per direct verdwijnen.

Je bent korter ongesteld

Wanneer je stopt met het slikken van de pil, wordt je weliswaar weer ongesteld, maar je menstruatie zal korter duren. Klein minpuntje: je menstruatie zal wel iets heftiger zijn!

Minder stemmingswisselingen

Je kunt afscheid nemen van die vervelende stemmingswisselingen. Wanneer je stopt met de pil zal je je minder down en onzeker voelen en bovendien heb je meer energie!

Je vergroot de kans op een zwangerschap

Dit hoeft niet per se een voordeel te zijn, maar we noemen hem toch even. Wanneer je stopt met het slikken van de pil, heb je meer kans om zwanger te worden. Prachtig natuurlijk voor als je een kinderwens hebt!

Je hoeft er niet meer aan te denken

Wanneer je de pil slikt is het belangrijk dat je deze altijd op hetzelfde moment van de dag neemt. Het kan soms stressvol zijn om daar dagelijks mee bezig te zijn. Stop je met de pil? Dan hoef je daar ook niet meer in te denken. Heerlijk rustig!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…