Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tips voor een stralende zomerhuid

Olivier
4 min read

Veel zon, tripjes naar het strand en lange dagen op het terras. Je huid ontvangt veel zon en wordt constant blootgesteld aan de buitenlucht. Maar hoe houd je zo lang mogelijk je bruine tintje en houd je tegelijk je huid gezond en strak? Om een goede zomerhuid te krijgen, is er meer nodig dan alleen zon.

Wij hebben dé tips op een rijtje gezet waarmee jij jouw huid laat stralen. We bespreken de invloed van voeding en de broodnodige bescherming van je huid, zodat jij weet wat je moet doen om jouw huid er oogverblindend mooi uit te laten zien.

Voeding

We beginnen met de tips waar je direct mee aan de slag kunt: jouw voeding. Om een goede gezonde huid te krijgen moet jij jezelf van goede voeding voorzien. Wanneer jij dit doet, wordt je huid van binnenuit gevoed en gaat je huid meer ‘glow’ hebben.  

Avocado is erg goed voor je huid en is daarbij nog eens een van de superfoods dankzij de gezonde vetten in de vrucht. Het zal je niet als een verrassing komen dat we juist avocado vaak terugzien in zeep. Meer gezonde vetten vind je terug in vette vis, noten en margarine. Besmeer bijvoorbeeld ’s ochtends een sneetje volkorenbrood met smeermargarine van Becel om de dag goed te beginnen.

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer voedingsstoffen die goed voor jouw huid zijn. Zo kan je voeding rijk aan antioxidanten nooit links laten liggen als je op zoek bent naar een stralende zomerhuid.

Bosbessen zijn hier het bekendste voorbeeld van, echter kunnen ook wortels en groene thee voor voldoende antioxidanten zorgen. Diezelfde antioxidanten beschermen de huidcellen, waardoor je huid er veel mooier uitziet.

Rauwe groenten vallen ook onder de noemer gezonde voeding. Denk aan de gezonde (groene) smoothies die een hoop vitamines bevatten en je hebt je dagelijkse portie groenten en fruit al bijna volledig binnen. Daarnaast, zorgen ze ervoor dat jouw huid straalt. Spinazie, bloemkool, andijvie en tal van andere groene bladgroente zijn dus onmisbaar.

Water, water en nog eens water

Wil je niet dat jouw huid uitdroogt? Dan moet jij jouw lichaam natuurlijk wel van voldoende water voorzien! Op ieder moment van de dag heb je water nodig, onder andere om je organen van vocht te voorzien. Anderhalve tot twee liter per dag is belangrijk om je lichaam én je huid in goede staat te houden.

Wat moet je niet doen?

Wil jij een stralende zomerhuid stralend houden? Let dan op met het overmatig consumeren van suikers, verzadigde vetten en bewerkte voedingsmiddelen. Behalve dat deze voedingsmiddelen niet goed voor je in het algemeen zijn, hebben ze een negatieve invloed op jouw huid.

Hoe jouw huid eruit ziet staat haaks op jouw gezondheid. Ben je iemand met een goede gezondheid, dan zal je huid dit reflecteren door dit uit te stralen.

Smeer je altijd in!

En wat je ook doet: smeer je altijd in. Beter een wat minder bruine huid dan een rode huid. Huidkanker is een ernstig probleem, en de Belgen smeren zich nog steeds te weinig in (maar 6% smeert correct!). Kies dus voor een hoge factor en smeer steeds in, ook al is er geen stralende zon.

Gebruik onze tips om een prachtige stralende zomerhuid tegemoet te gaan!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…