Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

SuperKrachtig Lekker vzw zet in op gezonde, lekkere voeding voor kinderpatiënten

Lore
3 min read

SuperKrachtig Lekker, een initiatief van Sandra Bekkari, Kim Milants, Liesbeth Benoit en Stefanie van Eeckhout, wil kinderen met kanker of een andere levensbedreigende ziekte gezonde en lekkere voeding aanbieden tijdens hun verblijf in het ziekenhuis en thuis.

Pilootproject: keuken UZ Gent

Één van de eerste projecten van de vzw is de opening van een keuken op de afdeling Kinder Hemato-oncologie en Stamceltransplantatie van het UZ Gent. Daar kunnen ouders koken voor hun kinderen tijdens het ziekenhuisverblijf. Op die manier wil de vzw evenwichtige voeding een volwaardige plaats geven in de behandeling van kinderpatiënten.

Via een crowdfundingsactie werd tot nu toe €20.000 ingezameld. Een vliegende start voor de vzw, die weliswaar nog steeds steun kan gebruiken: de globale investering voor de installatie van de keuken en bijhorende werken is geraamd op €50.000.

Op termijn alle afdelingen kinderoncologie

Op termijn ambieert SuperKrachtig Lekker bovendien om alle kinderoncologie-afdelingen in België te kunnen bijstaan in hun wensen en noden op het vlak van voeding en eetbeleving. “Want wanneer je vecht voor je leven, zijn voeding en eten geen bijkomstigheid”, aldus meevechtende mama Kim Milants.

Kortetermijnplannen

De vzw hoopt bovendien nog een aantal kleinschaligere, maar daarom niet minder krachtige, plannen te realiseren:

  • Elke vechtend kind een superheldenpak cadeau doen omdat beleving en inleving cruciaal zijn
  • Een kok-aan-huisbeleving schenken aan meevechtende gezinnen, die vaak in isolatie leven omwille van de behandeling van het kind
  • Een ‘superdag’ ofwel verjaardagsfeest voor kinderen in behandeling
Kim Milants, Stefanie van Eeckhout en Sandra Bekkari ofwel 3 van de 4 initiatiefneemsters.

Partners

Om al die dromen en ambities op langere termijn waar te maken, werkt SuperKrachtig Lekker vzw samen met enkele toonaangevende bedrijven als stichtende bedrijvenpartners.

Delaware (experts op digitaal vlak), VINCI Facilities (facility management experten) en Philips (toonaangevend op vlak vak gezondheidstechnologie) schenken elk €25.000 en bundelen samen met de vzw de krachten voor een aantal concrete doelen.

Meer weten over SuperKrachtig Lekker? Bekijk de website van de vzw.

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…