Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Supermarkten willen niet dat je dit doet

Bram
2 min read

Dat supermarkten ons proberen te misleiden om veel te kopen is niet langer een geheim. Gelukkig zijn er dingen die je kan doen om niet in de val te lopen. Dit zou iedereen moeten weten die naar de supermarkt gaat.

1.Ga niet winkelen op een lege maag

Het is absoluut geen goed idee om naar de supermarkt te gaan als je honger hebt. Je zal je kar helemaal volstapelen met dingen die je eigenlijk niet echt nodig hebt. Als je dan thuiskomt zal je merken dat je enorm veel ongezonde voedingsmiddelen hebt gekocht, niet doen dus! Eet voor je vertrekt een banaan of ga na het eten naar de supermarkt. Je zal er niet alleen gezonder van worden, het is ook goed voor je portemonnee!

2.Vermijd de middenste gangen

Eigenlijk kan je alle gezonde voedingsmiddelen vinden in de buitenste rijen van de supermarkt. Je koopt eerst je groenten en je gaat door naar de broodafdeling. Daarna kan je zuivel en vis kopen. In de middelste rijen zitten meestal de snoepjes, chips en sauzen verborgen. Breng jezelf niet in de verleiding en loop er met een grote boog omheen.

3.Gebruik een boodschappenlijstje

Een boodschappenlijstje kan wonderen doen. Maak een lijstje thuis op en houd je eraan. Als je boodschappen doet wordt je altijd in de verleiding gebracht om iets extra te kopen. Kijk naar je lijstje en wees streng voor jezelf. Wat je niet koopt kan je ook niet opeten, bijt even door de zure appel. Met boodschappenlijstjes kan je bovendien heel wat geld uitsparen.

4.Laat je niet misleiden door “0% vet” of “light”

Kijk goed naar het etiket voor je iets koopt en denk aan de verschillende marketingstrategieën die producenten op hun verpakking laten drukken. Volg je gezond verstand en koop vooral onbewerkte voedingsmiddelen. Die zijn lekkerder, gezonder én goedkoper.

5.Weersta aan de verleiding aan de kassa

Na al dat winkelen moet je nog lang aanschuiven aan de kassa. Weersta aan de verleiding om jezelf te belonen met een ongezonde snack. Het snoepgoed ligt daar met de bedoeling om jou in de val te lokken, trap er niet in!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…