Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Terrasjesweer: train jezelf en maak gezonde keuzes

Camille
2 min read

In de zomer is het natuurlijk verleidelijk om elke avond lekker op het terras te gaan zitten. Je hebt lekker vakantie, het avondzonnetje zorgt voor een gezellige zomerse sfeer en de temperaturen zijn aangenaam. Voor je lichaamsgewicht is dit echter minder goed, en zeg nu eerlijk, je wilt het liefst met een strak lichaam op het strand liggen. Hieronder een paar tips om je wilskracht te trainen en ervoor te zorgen dat je gezonde keuzes maakt tijdens die o zo fijne zomermaanden.

1. Maak nieuwe gewoontes

Wanneer je bijvoorbeeld elke maandagavond gaat hartlopen, dan denk je daar op een gegeven moment niet eens meer over na. Het is een gewoonte geworden, een routineklusje. Je weet van te voren al dat je gaat hardlopen, zo wordt het dus makkelijker om avondjes op het terras te weigeren. En anders schuif je gewoon wat later aan!

2. Je verdient dat wijntje

Af en toe een wijntje mag natuurlijk wel. Zorg ervoor dat je hier dan ook optimaal van geniet. Nu je jezelf verwent hebt met een wijntje, is het makkelijker om die schaal bitterballen achterwege te laten!

3. Slaap goed en eet gezond

Dit klinkt misschien een beetje dubbel. Gezond eten helpt om gezond eten vol te houden, maar het werkt wel op deze manier! Je lichaam natuurlijk energie nodig om mentaal sterk te zijn. Als je goed uitgerust bent en voldoende bouwstoffen in je lichaam hebt, is het makkelijk om controle over jezelf te hebben.

4. Spoel je mond met suikerwater

Uit onderzoek blijkt dat suikerwater helpt om zelfcontrole te krijgen en te behouden. Glucose zorgt ervoor dat je weer weet wat je wilt. Dit zorgt voor wilskracht en zo wordt het makkelijker om dat wijntje af te slaan.

Lees ook

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…