Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tips om minder te snoepen deze zomer

Anja
2 min read

Af en toe een koekje of een snoepje, dat mag best. Maar voor dat je het weet heb je dat pak koekjes volledig naar binnen gewerkt. Geen snoep meer kopen lijkt de beste oplossing, maar ook op je werk word je constant geconfronteerd met al dat lekkers. Hieronder 4 tips om minder te snoepen deze zomer!

1. Maak het moeilijk

Een zakje snoep of de koekjestrommel dicht bij je in de buurt? Dit is een slecht idee. Als je iets aan het doen bent, is je aandacht niet bij je eten en kun je ongemerkt veel meer eten dan je van plan was. Zorg daarom dat je moeite moet doen om te snoepen. Laat de snoep pot lekker in de kast staan.

2. Maak het zichtbaar

Als je kunt zien hoeveel je snoept, is het een stuk lastiger om ongemerkt te veel te eten. Koop bijvoorbeeld snoepjes die los verpakt zijn. Je kunt dan aan de lege verpakkingen zien hoeveel je er al op hebt en op tijd de rem er op zetten zodat je minder snoept.

3. Fruit

Minder snoepen is geen marteling in de zomer. Dit is namelijk het perfecte moment om jezelf te verleiden met gezonde snacks. De schappen in de supermarkt liggen vol met zomers fruit. Aardbeien, frambozen, watermeloen, noem maar op! Zet een mooie schaal op een prominente plaats in je huis en vul hem met lekker fruit.

3. Varieer

Naast fruit zijn er talloze andere ‘gezonde’ snacks die dat koekje of snoepje kunnen vervangen. Denk hierbij aan gedroogd fruit, zoals abrikozen of rozijnen. Ook noten zijn een gezond en lekker alternatief.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…