Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Test: Hoe fit ben jij?

Anja
3 min read

Sommige mensen gaan drie keer per week naar de sportschool, terwijl andere mensen nog nooit een sportschool van binnen gezien hebben. De mensen die vaker sporten zijn over het algemeen fitter dan de mensen die nooit bewust bewegen, maar toch wordt je fitheid niet alleen door sporten beïnvloed. Ben jij benieuwd of je fit bent? Beantwoord dan de zeven vragen in dit artikel en je komt er vanzelf achter of je fit bent, of niet.

Hoe snel raak je buiten adem?

Hoe beter je longen werken, hoe gemakkelijker je een oefening aan kunt. Je kunt gemakkelijk meten of je snel buiten adem raakt door de trap op te lopen, een stuk te fietsen of een eindje te wandelen. Snel buiten adem? Dan ben je niet erg fit.

Hoe snel is je hartritme weer normaal?

Na het doen van een oefening moet het hartritme zo snel mogelijk weer normaal worden. Ben je fit, dan herstelt je hartslag zich sneller dan wanneer je niet fit bent.

Kun je 1,5 kilometer rennen?

Een goede manier om te testen of je fit bent, is door 1,5 kilometer te rennen. Haal je dit gemakkelijk? Dan zit het wel goed met jouw gezondheid. Moet je het grootste deel lopen omdat je buiten adem bent, dan moet je nog even trainen.

Kun je een minuut lang ‘planken’?

De plank is een heftige oefening, maar als je deze oefening een minuut lang vol kan houden hoef je je geen zorgen te maken om jouw fitheid.

Kun je je tenen aanraken?

Als je je tenen aan kunt raken, ben je lenig en dus fit. Kun je dit niet, dan betekent dit overigens niet meteen dat je niet fit bent. Sommige mensen zijn nu eenmaal minder buigzaam dan anderen.

Beweeg je ieder half uur?

Door ieder half uur even te bewegen, ben je gezonder. De meeste mensen denken er niet aan tijdens het werken achter de computer, maar het is wel goed om ieder half uur even van je werk op te staan om even te bewegen.

Slaap je goed?

Hoe fit je bent, ligt ook aan de slaap die je krijgt. Slaap je goed, dan ben je fitter en gezonder. Slaap je om wat voor reden dan ook niet zo goed, dan heeft dit invloed op jouw fitheid.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…