Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Teveel gegeten? Tips om dit te verhelpen

Camille
3 min read

Teveel eten is iets wat vaak voorkomt wanneer je niet bewust met je maaltijd bezig bent. Het overkomt de meeste mensen weleens tijdens de feestdagen, maar ook het hele jaar door. Je voelt je bijgevolg opgeblazen en ongezond. Bovendien is te veel eten ook een manier om snel gewicht bij te komen.

Te veel eten doe je niet alleen met Kerst

Niet alleen tijdens de feestdagen eet je te veel. Het gebeurt ook vaak dat mensen het hele jaar door te veel eten. Wanneer je een goed vol gevoel hebt, dan heb je eigenlijk al te veel gegeten. Dat heeft al gevolg dat je langzaamaan gewicht zult bijkomen.

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen is een bekend gezegde dat perfect past bij de feestdagen en de uitbundige diners die daarbij horen. Maar hoe kun je nou voorkomen dat je jezelf te vol eet? Wat uitermate belangrijk is, is dat je op zulke dagen of tijdens dergelijke avonden, voldoende water drinkt. Door genoeg te drinken krijg je al snel een voller gevoel dan wanneer je dit niet doet. Genoeg water drinken zorgt er overigens ook voor dat jouw spijsvertering en stoelgang het goed blijven doen, ook al is dit het enige wat je daarvoor moet doen.

Het is daarnaast ook verstandig om goed op te letten op je alcoholgebruik, omdat je door overmatig alcohol te drinken vaak trek krijgt in vette, zoute voeding. Dit is tevens slecht voor je spijsvertering en stoelgang en dit zul je de dag erna snel genoeg merken. Zorg ook dat je overdag in ieder geval genoeg vezelrijke voeding eet zoals volkorenbrood, fruit en noten. ‘s Avonds, bijvoorbeeld tijdens het Kerstdiner, kun je dan makkelijker minder eten omdat je al een verzadigd gevoel hebt.

Wat te doen als je teveel hebt gegeten?

Eet je toch te veel en heb je toch last van een opgeblazen gevoel of voel je je zelfs een beetje misselijk? Gember kan je hier een oplossing bieden. Gember bevat de werkzame stof gingerol en deze stof zorgt ervoor dat, na consumptie, het signaal tussen de maag en het braakcentrum in het brein tijdelijk wordt geblokkeerd. Hierdoor zul je zien dat de misselijkheid zeer snel zal verdwijnen. Gember is een ‘wondermiddel’ op het gebied van misselijkheid en het is wetenschappelijk bewezen dat gember een zeer goede invloed heeft op je gezondheid.

Nog enkele tips:

  • Je maag mag nooit leeg zijn, maar ook niet te veel.
  • Kies voor koud eten. Het ruikt minder sterk dan warm eten en ligt bijgevolg minder snel op je maag.
  • Vermijd sterk gekruid, vet of gefrituurd voedsel. Dit verteert heel moeilijk.
  • Drink de hele dag regelmatig een glas water.
  • Neem voldoende rust. Stress en vermoeidheid kunnen je spijsverteringsproblemen versterken.

Klik hier voor meer info »       

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…