Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Thee om sneller te genezen

Elise
3 min read

Thee is niet alleen lekker, maar kan ook genezend werken. Lang niet alle theesoorten hebben een genezende werking, maar er zijn zeker bepaalde theesoorten die je kunt gebruiken om sneller te genezen van een blessure, een verkoudheid of een wondje. Welke theesoorten dit zijn, lees je in dit artikel.

Sneller genezen van een blessure met thee

Of je nu een knieblessure hebt of stelselmatig last hebt van je rug: je kunt thee drinken om jouw blessure sneller te laten genezen. Bijna alle theesoorten werken genezend bij blessures, maar je kunt het beste veel groene en zwarte thee drinken als je een blessure hebt. In deze theesoorten zitten veel antioxidanten en deze stoffen werken goed als je een blessure hebt die je snel wil laten genezen.

Sneller van je verkoudheid af met thee

Er zijn diverse voedingsmiddelen die goed werken als je verkouden bent en snel van je verkoudheid af wil komen, zoals gember, geelwortel en honing. Nu is het niet echt lekker om een stuk gember te eten, zo een lepeltje geelwortel in kruidvorm te nemen of honing uit de pot te eten. Wat je beter kunt doen als je snel van jouw verkoudheid af wil komen, is thee drinken met deze ingrediënten. Je kunt thee drinken met alleen gember, alleen geelwortel of alleen honing, maar je kunt de ingrediënten ook met elkaar combineren door een thee van citroen, honing, gember en geelwortel te maken.

Sneller je wondje laten genezen met thee

Tot slot kun je jouw wondjes ook sneller laten genezen door thee te drinken. Hierbij kun je uit twee theesoorten kiezen, namelijk kamille thee en groene thee. Je drinkt de thee niet, maar je gebruikt het theezakje om tegen de wond te drukken. Kamille werkt goed omdat dit ingrediënt het wondje ontsmet en zo voorkomt dat het wondje gaat ontsteken, terwijl er in groene thee veel antioxidanten zitten. Houd je groene thee tegen het wondje aan, dan wordt de huid elastischer en geneest de huid bovendien sneller. Je hoeft de thee dus niet eens te drinken, maar houdt het (natte) theezakje gewoon enkele minuten tegen het wondje aan. 

Thee als schoonheidsritueel

Als laatste kan je ook koude theezakjes gebruiken om je gezicht, haar en huid op te frissen. Opnieuw door de antioxidanten, zal je huid opnieuw stralen en gezonder aanvoelen. Ook na een lang nachtje kan thee je erdoor helpen. Leg de koude zakjes 10 minuten op je ogen om de pufferigheid en wallen rondom je ogen te verminderen. Je haar een glansboost geven? Laat 3-4 zakjes groene thee voor een uurtje weken in een liter water en spoel daarna je haar met de afgekoelde thee. Je zult opnieuw stralen!

Door Elise

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…