Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Think Pink Europe rijkt innovatieprijs van 25.000 euro uit

Anaïs Foriers
3 min read

Op 7 en 8 maart 2020 stuurt Think Pink Europe het meest innoverende project in de strijd tegen borstkanker naar huis met een torenhoge innovatieprijs. De vzw hoopt hiermee creativiteit en out of the box denken aan te moedigen in de kwalitatieve gezondheidszorg voor vrouwen. Het uiteindelijk doel blijft de opsporing, het onderzoek en de behandeling van borstkanker in alle Europese landen te bevorderen.

“Creativity is intelligence having fun.”

(Einstein)

Think Pink Europe

Maar liefst een op de acht Europese vrouwen wordt in haar leven gediagnosticeerd met borstkanker. Dat cijfer maakt van borstkanker de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Om borstkanker zo veel mogelijk terug te dringen, besloten vijf Europese borstkankercampagnes om hun kennis en ervaring in de strijd tegen borstkanker te bundelen. De vijf organisaties uit België, Italië, Griekenland, Roemenië en Bosnië-Herzegovina vonden elkaar door Race for the Cure, het wereldwijde event in de strijd tegen borstkanker.

Think Pink Europe zag in 2018 het daglicht. De vzw is ondertussen in 20 landen actief en wordt gerund vanuit Brussel, het hart van Europa. 

Wat doet Think Pink Europe? 

Think Pink Europe wil borstkanker zoveel mogelijk in de kijker zetten en biedt financiële steun aan wetenschappelijk onderzoek naar opsporing, preventie, behandeling en nazorg van de ziekte. Daarnaast willen ze de verschillen die er bestaan op vlak van overlevingskansen tussen de Europese landen zo snel mogelijk laten verdwijnen. Tot op vandaag overleven of sterven vrouwen aan borstkanker afhankelijk van waar ze in Europa leven. Dat zou anno 2019 toch niet langer het geval mogen zijn? 

Think Pink Europe organiseert op regelmatige basis projecten in de strijd tegen borstkanker. Om de onderzoekers te blijven uitdagen en een duwtje in de rug te geven, wordt dit jaar een innovatieprijs van 25.000 euro uitgereikt aan de meest innoverende Europese projecten.  

Hoe deelnemen? 

Je kan je project indienen tot 31 december 2019 via www.thinkpinkeurope.org. Uit alle inzendingen zullen uiteindelijk de acht meest creatieve projecten geselecteerd worden.  Dat gebeurt symbolisch op World Cancer Day op 4 februari 2020.

Die acht projecten mogen deelnemen aan een Hackathon die op 7 en 8 maart doorgaat in Brussel. Na 24 uur wordt bekendgemaakt welk team naar huis gaat met 20.000 euro. Naast dat mooie bedrag krijgen de winnaars ook een team coaches ter beschikking dat hen helpt bij het uitwerken van hun innoverend project. Het team dat op de tweede plaats eindigt, ontvangt een aanmoedigingsprijs van 5.000 euro. 

Door Anaïs Foriers

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…