Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tips om gezonder te eten op het werk

Anja
2 min read

Je thuis aan een gezond dieet houden is 1. Deze gezonde levensstijl ook op je werk ook volhouden, is een stuk lastiger. Daarom hebben wij 5 tips voor jullie om gezonder te eten op het werk.

Hou op met ‘snacken’

Vergeet die lekkere chocoladereep of dat zalige zakje chips. Hoe makkelijk het ook is om een van deze lekkernijen uit de automaat te nemen, het is geen goede keuze. Je kiest beter voor een verse appel of banaan.

Bereid zelf je lunch

Je weet nooit wat er allemaal in die bedrijfsmaaltijden zit. Bereid je eigen lunch zodat je zeker weet dat je een voedzame lunch binnenkrijgt. TIP: Maak tijdens het weekend maaltijden voor de hele week, zo hoef je niet elke ochtend vroeger op te staan om je lunch te maken.

Eet niet aan je bureau

Maak voor jezelf de afspraak niet aan je bureau te eten. Op deze manier forceer je jezelf om minder te eten en kies je ook eerder voor een gezonde maaltijd in plaats van een vlugge snack.

Varieer

Variatie is het belangrijkste als je gezond wilt eten. Op deze manier krijg je ook steeds andere ingrediënten en voedingswaarden binnen.

Doe het samen

Informeer je collega’s over je nieuwe eetgewoonte en voorkom zo dat ze je lekkere dingen aanbieden. Je kunt ook op zoek gaan naar een healthy buddy die met je mee eet! Met twee is het altijd makkelijker dan in je eentje en zo stimuleer je elkaar meer om de gezonde levensstijl ook op het werk vol te houden.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…