Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tips om rooskleuriger naar het leven te kijken

Anja
3 min read

Een druilerige, grijze maandag. Een bus die te laat komt. Vertraging met de trein. Een slechte dag op het werk. Lange rijen in de supermarkt. Pff, deprimerend! Wat nu, sip voor je uitstaren? Echt niet. Er zijn genoeg leuke dingen in het leven. Meer dan genoeg. Gezond.be, bijvoorbeeld!

1. Na regen komt altijd zonneschijn

Hoe slecht je dag ook is; na regen schijnt de zon altijd. Ga voor jezelf na; wat heb je allemaal? Een goede gezondheid, leuke vrienden, een gezellige familie… noem maar op. Als je iets naars overkomt, is dat dan het einde van de wereld? Verlies je dan gelijk alles? Het antwoord is neen. Het leven bestaat niet altijd uit rozengeur en maneschijn; aan jou de uitdaging om er zelf een feestje van te maken.

2. Plan dingen

Als je weet dat je een lange werkweek voor de boeg hebt, plan dan een plezant uitje in het weekend. Zo heb je de hele week iets om naar uit te kijken. Heb je een vervelende dag? Ga dan ’s avonds lekker een frietje halen, of een ijsje. Er zijn genoeg leuke dingen in het leven, maar die kun je niet zien als je somber in het leven staat.

3. Ga op reis

Reis veel en ontdek culturen. Vakantie laadt je figuurlijke batterij helemaal op. Zo kun je er weer lekker tegenaan. Dit hoeft geen ver land te zijn – het mag natuurlijk wel – een auto- en/of fietsreis helpt je andere dingen te zien.

4. Motiveer

Als je op school zit of werkt, ga voor jezelf na waar je het voor doet. Misschien wil je erg graag dat diploma hebben, of dat huis kopen. Materie is zeker niet alles in het leven, maar motivatie geeft je energie. Dat geeft je des te meer voldoening als je iets voor elkaar bokst.

5. Omring jezelf met geliefden

Ga veel met vrienden en familie om. Het leven is niet bedoeld om alleen door te brengen. Door veel op te trekken met leuke mensen – die jou waarderen – kun je ontdekken dat zij er voor jou zijn en andersom. Dat is toch heerlijk?

6. Zoek een hobby en zet door

Volg cursussen, neem kookles of ga schilderen. Een hobby is een fijne bezigheid en het kost je tijd om er meester in te worden. Een fijne besteding van vrije tijd!

7. Sport

Sporten, en met name fitness, is een geweldige afleiding. Als je hard moet zweten tijdens bijvoorbeeld een groepsles, haalt dat je gedachten even helemaal van alles af. Als je klaar met sporten bent, komt een stofje genaamd endorfine vrij. Dat is een euforisch stofje die je erg blij maakt. Als je fit bent, zit je beter in je vel. Zowel mentaal als fysiek.

8. Bezoek leuke sites

Op internet zijn talloze dingen te vinden, over van alles en nog wat. Je kunt films kijken, leuke afbeeldingen zoeken, mensen ontmoeten en ongelofelijk informatieve sites bekijken.

 

Er is zoveel positiefs in het leven. Dan heb je toch helemaal geen tijd om negatief te zijn?

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…