Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tips: Zo wrijven je bovenbenen niet meer tegen elkaar aan in de hitte

Milan
2 min read

Eén van de grote nadelen die de zomer met zich mee brengt is toch wel de wrijvende bovenbenen (voor de vrouwen dan). Denk je lekker in een rokje of jurkje een zomerse strandwandeling te maken, wordt je gek van de bezweten bovenbenen die tegen elkaar aan wrijven.

Alsof dat nog niet genoeg is kom je er thuisgekomen achter dat de huid van je bovenbenen rood en geïrriteerd is. Je bent niet de enige, veel vrouwen lopen tegen dit zomerse probleem aan. Wat kun je hier nu aan doen? Hieronder 4 tips om ervoor te zorgen dat je bovenbenen niet meer tegen elkaar aan wrijven in de hitte!

Draag speciale broekjes

Er zijn verschillende soorten broekjes te  krijgen die voorkomen dat je benen tegen elkaar aanwrijven. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de Hunkemöller of andere lingeriewinkels. Enige nadeel van deze broekjes is dat ze vaak warm zijn. Je kunt eventueel ook een afgeknipte panty gebruiken. Nadeel hiervan is weer dat deze snel oprollen.

Talkpoeder en vaseline

Wanneer je last hebt van wrijvende bovenbenen, kun je ook talkpoeder en vaseline gebruiken. Talkpoeder zorgt ervoor dat de huid waar je benen tegen elkaar glijden droog blijft en deze dus minder tegen elkaar aan wrijven. Vaseline zorgt er juist voor dat je benen makkelijker tegen elkaar glijden doordat de huid vet wordt. Het nadeel van beide producten is dat het effect maar van korte duur is.

Body Patch

Een Body Patch is een pleister die je op de gevoelige huid kunt plakken. Het werkt als een soort van tweede huid, is zonder al te veel pijn te verwijderen en kan meerdere malen hergebruikt worden. Je kunt de body patch na gebruik wassen, zodat deze weer helemaal schoon is voor een nieuwe ronde. Ze kosten ongeveer 7€.

Odorex Extra Dry

Dit is een middel dat voorkomt dat je veel gaat zweten. Het houdt je huid dus droog. Je hebt een spray, een lotion, een depper en een crème. Nadeel van dit product is wel dat het soms een beetje kan prikken.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…