Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Top 3 beauty en wellness trends 2018

4 min read

De vraag naar beauty en wellnessbehandelingen blijft groeien; niet vreemd in een samenleving waarin er hoge eisen aan ons gesteld worden en waarin iedereen het altijd maar ‘druk’ heeft. De behoefte om hier zo nu en dan aan te ontsnappen is groot. Steeds meer mensen gaan op zoek naar nieuwe manieren om te relaxen en de beauty- en wellness salons spelen daarop in. Wat kunnen we dit jaar verwachten? We geven hier een overzicht van de verwachte top 3 beauty en wellness trends van 2018!

1. De stiltestoel

Wanneer was het echt stil om je heen? Geluid is overal! Er zijn nog maar weinig plekken waar je van de stilte of van prettige rustgevende geluiden kunt genieten, zoals natuurlijke geluiden als het tjilpen van de vogels of het geluid van de golven. In ons dagelijks leven worden we voortdurend geprikkeld door geluiden; het gepiep van je telefoon met een onophoudelijke berichtenstroom, het geluid van verkeer, muziek, mensen om je heen… Zelfs ’s nachts is het niet altijd overal stil. En voor je het weet ‘schreeuwt’ je wekker je alweer wakker!

Steeds meer wellness centra leggen de focus op stilte. Opvallend is echter, dat we dit ook steeds meer terugzien in schoonheidssalons en kapsalons. Zo zijn er ondertussen kapsalons die een stiltestoel aanbieden; je haar wordt verzorgd zonder dat je over ditjes-en-datjes hoeft te kletsen! Knippen, wassen, föhnen, alles wordt in stilte uitgevoerd. Voor veel mensen een hele verademing! Wil jij ook het verschil maken als kapper? Bekijk dan hier deze snelle no-nonsens Kappersopleiding.

2. Digitaal detoxen

Hoe verslaafd ben jij aan je smartphone? Er zijn nog maar weinig momenten op de dag waarin we onszelf loskoppelen van onze telefoon. We zijn altijd en overal bereikbaar. Zonder telefoon de deur uit; dat is ondenkbaar! Social media en internet beheersen voor een groot deel ons leven. Wie voelt niet regelmatig die drang om toch even zijn of haar Facebook, andere social media kanalen of e-mail te checken? En waarom? Vaak is er helemaal geen dringende reden toe! Deze verslaving, want zo mogen we het wel noemen, kan tot psychische en fysieke klachten leiden.

Ook de wellnessbranche pikte dit op en heeft het concept ‘digitaal detoxen’ ontwikkeld. We verwachten dat dit wellness concept in 2018 erg populair zal zijn. Steeds meer wellnessoorden bieden digitale detox programma’s aan; programma’s waarin de smartphone wordt verbannen om de connectie met jezelf en anderen te verstevigen middels activiteiten als yoga, mindfulness en ontspannende massages en wellness therapieën. Bekijk hier een overzicht aan interessante Wellness Cursussen.

3. Accepteren van imperfecties

Binnen de beauty- en wellnessbranche gaat het om lekker in je vel zitten en er prachtig uitzien. Wanneer je dit idee echter te ver doortrekt, komt perfectionisme om de hoek kijken. Maar niemand is perfect. Het is daarom onrealistisch om dit na te streven. Denk binnen deze context bijvoorbeeld aan de fijne lijntjes en rimpeltje die ontstaan naarmate we ouder worden. Er is veel mogelijk om de tekenen van het ouder worden minder opvallend te maken en om het huidverouderingsproces te vertragen.

Prima, maar het is niet nodig om perfectie en volmaaktheid na te streven. Omdat perfectie niet bestaat, zul je nooit je doel bereiken. Daar word je alleen maar heel moe van en het zorgt steeds weer voor teleurstellingen. Accepteer je imperfecties, ben dankbaar voor de eenvoudige dingen in het leven en geniet hiervan is het devies voor 2018!

Meer weten over de groeiende en bloeiende beauty- en wellnessbranche? Maak dan hier kennis met Wellness Academie

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…