Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Vaak last van droge ogen, droge huid of droge slijmvliezen?

Camille
3 min read

Dat lucht van airco`s en ventilatiesystemen onze ogen droog kunnen maken, is bekend. Maar er kunnen ook lichamelijke oorzaken zijn die ervoor zorgen dat ons lichaam minder traanvocht aanmaakt. Soms is dat erfelijk, andere keren is het een gevolg van bepaalde ziektebeelden, hormonale veranderingen (zoals de menopauze) of het gebruik van bepaalde medicijnen.

Zeker lenzendragers en mensen die veel tijd achter hun computerscherm doorbrengen, hebben wel eens last van droge ogen.

Een droge huid? De oplossing werkt van binnenuit!

Onze huid is het allergrootste orgaan van ons lichaam. Ze vormt letterlijk een buffer tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals giftige stoffen, zonlicht, virussen en bacteriën. Bovendien sluit ze ook de binnenkant netjes af en zorgt ze ervoor dat we niet te veel eiwitten, mineralen en vocht verliezen.

Het vrouwelijk hormoon oestrogeen houdt onze huid mooi, gezond en veerkrachtig. Als tijdens de overgang onze oestrogeenproductie vermindert, kan de huid daardoor dunner en droger worden. De huid verliest haar elasticiteit, wordt slapper en krijgt meer rimpels.

Membrasin® duindoornbesolie bevat vitamine A die de huid van binnenuit voedt. En dat zie je ook aan de buitenkant. Een verjongingskuur van formaat! Deze 100% natuurlijke olie zit boordevol vitamines en omega-vetzuren. Zij voeden de huid letterlijk van binnenuit en houden de interne vochtbalans en het collageen op peil. En hoe meer collageen: des te steviger en elastischer de huid

Membrasin® bij droge slijmvliezen

Er zijn verschillende factoren die droge slijmvliezen kunnen veroorzaken, maar een belangrijke is zonder twijfel de overgang of de menopauze. Dat schudt de hele hormoonhuishouding door elkaar. De nare gevolgen daarvan beginnen soms al rond het 40ste levensjaar.

Vrouwelijke hormonen (oestrogeen) houden de huid, slijmvliezen, botten en het haar gezond. Maar in de overgang wordt de hele hormonenbalans door elkaar geschud en maakt het lichaam minder oestrogeen aan. Het gevolg? Branderige ogen, een droge, trekkende huid en een jeukerig gevoel en pijn in de vagina. Allemaal het gevolg van droge slijmvliezen.

Te veel vrouwen blijven hiermee rondlopen: uit schaamte of omdat ze niet willen “zeuren”: Dat is jammer en absoluut niet nodig. Want de klachten zijn heel normaal en… er is echt iets aan te doen!

Terug in balans brengen

Membrasin® duindoombesolie brengt de vochtbalans van de slijmvliezen weer in balans! Het is een 100% natuurlijk olie-extract van hoogkwalitatieve duindoornbessen. Dit voedingssupplement is speciaal ontwikkeld voor mensen die last hebben van een droge huid, droge ogen of droge slijmvliezen. Het bestrijdt de symptomen van binnenuit.

Het bevat de pure olie uit het vruchtvlees en de pit van de duindoornbes. Het is één van de weinige vruchten in het plantenrijk die van nature rijk is aan:

  • omega 7-vetzuren;
  • onverzadigde vetzuren omega 3, 6 en 9;
  • vitamine E en A;
  • natuurlijke anti-oxidanten.

Meer info of ervaringen van gebruikers, kan je hier terugvinden. »

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…