Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Vangst van de dag: het gamma met bier van Oil & Vinegar (smaakt héérlijk bij de barbecue)

Birte Govarts
4 min read

De Gezond.be-redactie zet wekelijks een product in de kijker dat jouw leven beter, makkelijker, lekkerder of mooier kan maken. Vandaag: de Beer Vinegar, Mustard én Sauce van Oil & Vinegar.

Fan van barbecueën en bier? Dan kun jij voortaan je hart ophalen bij de nieuwe barbecue-producten van Oil & Vinegar. De speciaalzaak voor food lovers komt immers met tal van nieuwe smaakmakers die bierliefhebbers spontaan zullen doen watertanden. Zoals deze drie:

Beer Vinegar

Bierazijn met de herkenbare smaak van een strong ale bier en een aangenaam gebalanceerde combinatie van zoet en zuur. Heerlijk in dressings, marinades en sauzen en bij fish & chips. De zuurtegraad van de azijn werkt goed om de zoetheid in de barbecuesaus en marinades in balans te brengen. In marinades maakt de zuurtegraad van de azijn het vlees bovendien mooi mals.

€ 9,95 voor 200 ml, hier te koop

Beer Mustard

Een medium pittige mosterd met de intense smaak van een premium Belgisch bier. Het mosterdzaad, de azijn, kruiden en specerijen zijn gedurende 48 uur ingelegd in het bier. Dat unieke proces zorgde ervoor dat de biersmaak zo mooi intens is.

De mosterd werd gemaakt met Mongozo, een premium bio en fairtrade bier dat glutenvrij is en maar liefst drie keer op rij de Wereldbierprijs won voor beste glutenvrije pils.

Mosterd is een geweldige basis voor marinades en om je vlees mee in te wrijven. De zuurtegraad van de mosterd activeert enzymen in het vlees, waardoor het heerlijk mals wordt. Ideaal om kip of spareribs mee te marineren.

€ 5,95, hier te koop

Beer Sauce

Een rijke, kant-en-klare saus met biersmaak. Mooie balans tussen zoet, zuur, zout en bitter, waardoor er umami ontstaat. Kruidig, hartig en bovenal bijzonder rijk van smaak. Proef je het al?

De smaak van het bier is subtiel aanwezig en past perfect bij de kruidig-hartige smaak van de saus. Je hoeft dus niet per se een bierliefhebber te zijn om toch van deze saus te kunnen genieten. De saus is niet helemaal glad, maar is juist rijkelijk gevuld met een lichte bite. Van gegrild vlees tot gerookte eend of een mals stukje varkenshaas, deze saus tilt elk je gerecht naar een hoger niveau.

Ook gemaakt van het Belgische fairtrade bier Mongozo.

€ 6,95, hier te koop

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…