Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Verrassend: de 7 voordelen van een strandwandeling

Bram
3 min read

Recent onderzoek toont aan dat een strandwandeling nog gezonder is dan we dachten. Na een strandwandeling zouden we bijna een uur langer en beter slapen! Wandelen is gezond en een wandeling op het strand is zelfs nog gezonder.

1.Een strandwandeling maakt je gelukkig

Als je een wandeling op het strand hebt gemaakt ben je na afloop kalmer én gelukkiger. Je kan al je zorgen loslaten en genieten van de frisse zeelucht. Door op het strand te wandelen voel je je verbonden met de natuur. Het geluid van de golven, het frisse water, de meeuwen en de zoute geur maken ons ontspannen en gelukkig.

2.Een betere nachtrust na een strandwandeling

Na een strandwandeling slapen we maar liefst een uur langer. De rustgevende kracht van de zee is daar de oorzaak van. Mensen die een lange strandwandeling maken zijn meer tevreden met hun leven en hebben minder kopzorgen. Ben je de laatste tijd wat moe of heb je last van stress? Maak dan eens een goede strandwandeling!

3.Het ultieme vakantiegevoel

Als we naar de zee kijken voelen we ons vrij van onze bekommernissen. Het geeft ons het ultieme vakantiegevoel. We zijn eens helemaal weg uit de dagelijkse sleur en dat voelt goed.

4.Even uitwaaien

Wat is er beter om je gedachten te verzetten dan een goede strandwandeling? Het uitzicht van de zee helpt je om je problemen te relativeren. Het geeft je ook een beter inzicht in jezelf. Er is weinig afleiding en je kan je gedachten helemaal loslaten.

5.Een goede workout

Een strandwandeling is een erg goede workout, maar dat wist je waarschijnlijk al. Omdat je met je voeten dieper in het zand zakt zullen je spieren extra moeten werken. Hierdoor zal je ook meer calorieën verbranden. Een strandwandeling is bovendien ook minder belastend voor je gewrichten. Dat komt omdat je lichaam geen harde schokken hoeft op te vangen. Een strandwandeling is daarom uitermate geschikt voor mensen die last hebben van artrose of andere gewrichtsproblemen.

6.Adem!

De frisse zeelucht kan wonderen doen. Adem eens diep in en uit, je zorgen zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

7.Een schattenjacht

Wat is er leuker dan een schattenjacht? Op het strand kan je leuke schelpen en andere schatten zoeken. Laat het kind in je naar boven komen!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…