Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Vijf gemakkelijke oefeningen voor een platte buik

Olivier
3 min read

Het is de wens van mannen en vrouwen: een strakke, platte buik. Vooral pal voor de zomervakantie wordt er hard getraind. Maar ook na de feestdagen,  als iedereen druk bezig is met het uitvoeren van goede voornemens. 

Feit is dat het enthousiasme om te trainen voor een platte buik al snel afneemt. Meest voorkomende reden is dat het zo lang duurt voor je resultaat ziet. Maar dat hoeft niet. Er bestaan natuurlijk allerlei ingewikkelde trainingsschema’s met bijbehorend dieet. En dat werkt behoorlijk ontmoedigend. Maar het kan ook anders, namelijk door middel van vijf gemakkelijke oefeningen die uitstekend werken. Let op: wel gecombineerd met een flinke dosis doorzettingsvermogen.  

1. Sit-ups

We vallen meteen met de deur in huis:  sit-ups zijn de beste oefeningen om je buikspieren te trainen zonder behulp van apparaten. Het is ook de eerste oefening die wij aanraden voor het verkrijgen van een platte buik.  Start met een zacht matje op de grond. Ga plat op je rug liggen en plaats je benen in een hoek van 90 graden. Plaats je handen bij je oren en beweeg rustig met je hoofd naar je knieën. Alle begin is moeilijk, dus houd vol. 

2. Hardlopen

Oefening twee: hardlopen. Heel ouderwets, maar heel effectief. Goed voor al je spieren en je verbruikt lekker veel energie.

3. Leg raise

Oefening drie: de zogeheten leg raise. Ga op je rug liggen met je benen gestrekt. Het beste is om ze iets uit elkaar te houden. Je plaatst je handen onder je zitvlak en heft je benen op. Even vasthouden en weer op de grond neerleggen. Herhaal dit meerdere malen achter elkaar.

4. Side crunches

Met een paar side crunches versterk je de zijdelingse buikspieren en het bovenlichaam: oefening vier.

5. Let op je eten

Met enkel goed te sporten kom je er niet. Dus eet gezond en niet te vet.

Extra TIP: DANSEN!

Als je uitgaat, dans er dan op los! 

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…