scrollTop top

De voordelen van een Saunabeurt na het sporten

De voordelen van een Saunabeurt na het sporten

Er zijn niet veel mensen die het zich kunnen veroorloven om een sauna in hun huis te laten plaatsen. Gelukkig zijn een groot deel van de sportscholen en zwembaden voorzien van een sauna. Er is niets lekkerder als na een intensieve work-out lekker de sauna in te duiken. Naast het ontspannende gevoel van een warme sauna na een sportsessie zijn er nog meer voordelen aan saunabeurt na het sporten verbonden. Deze hebben we in dit artikel voor jullie op een rijtje gezet!

Goed voor je uithoudingsvermogen

Wanneer je in de sauna zit, ga je door de hoge temperaturen dieper en zwaarder ademhalen. Dit verbetert je ademhalings – en uithoudingsvermogen. Vooral de zogeheten duursporters als hardlopers, wielrenners en zwemmers hebben hier baat bij, maar ook voor alle andere sporters is dit een voordeel.

Spierpijn

Een bezoek aan de sauna zorgt ervoor dat je gaat zweten. Hierdoor worden melkzuren sneller afgebroken en via de nieren uitgescheiden. Zo herstellen kleine spierverrekkingen en scheurtjes en heb je de volgende dag minder last van spierpijn.

Belangrijke regels

Bezoek de sauna altijd NA het sporten, nooit voor. Naast het dehydrateren van je lichaam zorgt een bezoek aan de sauna ervoor dat je lichaam ontspant, hierdoor kan je niet goed presteren als je na een saunabeurt gaat sporten. Ook is het gevaarlijk omdat je lichaam uit kan drogen.

Krachttraining en een bezoek aan de sauna

Voor de krachttrainers onder ons hebben we een kleine mededeling. Ga niet te lang in de sauna zitten na een krachttraining. Dit kan namelijk leiden tot afbraak van de spieren in plaats van opbouw. Ga voor maximaal 15 minuten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  227.865.874
 • Aantal
  doden
  4.682.908
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.219.814
 • Aantal
  doden
  25.497

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!