Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Voordelen van vis in blik

Camille
3 min read

Wanneer je regelmatig vis in je gerechten verwerkt, zal het je niet onbekend zijn dat vis behoorlijk duur kan zijn! Dit geldt in het bijzonder voor verse vis die bij een visboer wordt gekocht. Heb je al eens gekeken naar de voordelen van vis in blik? Een van de voordelen van vis in blik is dat je de vis tijdens een aanbieding kunt kopen en vervolgens een aantal maanden kunt bewaren. Ingeblikte vis blijft lang goed, waardoor je niet steeds verse vis hoeft te kopen. Wie denkt dat vis in blik minder lekker of gezond is, heeft het mis!

Is vis in blik minder gezond?

Veel mensen denken dat vis in blik minder gezond is dan verse vis. Dit hoeft echter lang niet altijd zo te zijn! De in blik verpakte vis is vaak van een hoge kwaliteit. De vis wordt voor 70% verpakt in eigen nat en wordt enkel met een snufje zout ingeblikt. Hierbij wordt doorgaans geen gebruik gemaakt van bewaarmiddelen of smaakstoffen, waardoor de oorspronkelijke smaak van de ingeblikte vis bewaard blijft.

Vis in blik bevat verschillende belangrijke voedingsstoffen, die een goede werking van het menselijk lichaam bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan essentiële eiwitten, fosfor, vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren. Uit onderzoek van een Amerikaanse universiteit (Harvard Medical School)* blijkt dat vissoorten met Omega 3 zorgen voor het voorkomen van hart- en vaatziekten. Voorbeelden van vissoorten met behoorlijk wat gezonde vetzuren zijn onder meer zalm en makreel.

Bron van eiwitten

In (ingeblikte)vis zitten tal van essentiële eiwitten die eenvoudig door je lichaam opgenomen kunnen worden. Zo bevat 100 gram uitgelekte tonijn uit blik circa 24 gram eiwitten! Dit is veel meer dan de hoeveelheid eiwitten die een biefstuk van hetzelfde gewicht bevat. Daarbij is een stuk biefstuk vaak aanzienlijk duurder dan een lekker stukje vis uit blik. Ook heb je met 100 gram tonijn uit blik al 20% van je dagelijkse behoefte aan belangrijke voedingsstoffen binnen.

Vetten

Vette vis in blik bevat vaak grote hoeveelheden onverzadigde vetten. Deze bestaan deels uit Omega 3 – vetzuren. De Omega 3-vetzuren kunnen je lichaam beschermen tegen hart – en vaatziekten. Daarnaast zal de inname van ijzer, door het eten van vis bevorderd worden waardoor je een enorme energieboost krijgt.

Vis uit blik kan absoluut meetellen als een belangrijk voedingsmiddel dat essentieel is in een volledig en licht voedingspatroon. Tonijn in blik bevat bovendien geen bindweefsel waardoor deze vis zeer goed verteerbaar is. Koken met ingeblikte vis is een extra mogelijkheid om wat vaker vis in het wekelijks menu te loodsen.

Doorgaans wordt aangeraden om een of twee keer per week vis te eten, om het effect van de belangrijke voedingsstoffen uit vis te maximaliseren.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…