Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom asperges goed voor je zijn

Bram
2 min read

Asperges zijn een ware delicatesse, dat weet iedereen. Wat wellicht minder bekend is dat asperges tot de meest voedzame groenten behoren. Asperges zijn super gezond en zouden zelfs één van de beste groenten tegen kanker zijn! Zouden asperges een wonder groente zijn? Hier vind je alle gezondheidsvoordelen van asperges.

Asperges houden je hart gezond

Door asperges te eten houd je je hart gezond. Er zit veel foliumzuur in asperges en dit helpt hartaanvallen voorkomen. Met één portie asperges krijg je meer dan de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid foliumzuur binnen. Daarom zijn asperges ook zo gezond voor zwangere vrouwen. Foliumzuur is immers onmisbaar voor de hersenontwikkeling van je baby.

Asperges zijn vocht afdrijvend

Veel vocht vasthouden kan pijn en ongemakken veroorzaken. Je voelt je opgezwollen en hebt pijnlijke gezwollen ledematen. Door asperges te eten kan het overtollige vocht je lichaam sneller verlaten. Je nieren worden gestimuleerd waardoor je lichaam zichzelf kan zuiveren

Boordevol vitaminen en mineralen

Asperges zitten boordevol magnesium, zink, fosfor, kalium, calcium en verschillende vitaminen zoals B1, B2 en B6. Geen enkele andere groente beval zo weinig calorieën en tegelijk zoveel andere nuttig vitaminen en mineralen.

Een goede spijsvertering met asperges

Omdat in asperges Inuline zit, een koolhydraat dat je darmflora verbetert, zal je spijsvertering verbeteren. Een goede spijsvertering is enorm belangrijk om op het juiste gewicht te blijven. Alsof dat nog niet genoeg is voorkomt Inuline verschillende vormen van darmkanker

Asperges tegen kanker?

Er zitten verschillende stoffen in asperges die het lichaam beschermen tegen kanker. Het gaat om glutathion, feruliczuur en saponinen. Deze stoffen kunnen de groei van verschillende kankercellen stoppen. Asperges kunnen ook vrije radicalen tegen gaan en zo kanker voorkomen.

Gezond afvallen met asperges

Omdat asperges weinig calorieën bevatten en boordevol vitaminen en mineralen zitten zijn ze uitermate geschikt om gewicht te verliezen. Het is zelfs zo dat asperges actief vet afbreken. Daarbovenop zijn asperges rijk aan vitamine B. Dit is belangrijk om je bloedsuikerspiegel op pijl te houden. Wil je slank worden, eet dan voldoende asperges!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…