Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom je altijd een banaan moet eten als je sport

Bram
2 min read

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat je na het sporten altijd een banaan moet eten. Het is de ideale manier om je sportprestaties te verhogen zonder dat je er veel voor moet doen. Maar hoe komt het dat een banaan zoveel effect heeft?

Bananen zijn gezonder dan sportdranken

Bananen kunnen je sportprestaties veel beter ondersteunen dan speciaal ontwikkelde sportdranken, dat is wetenschappelijk onderzocht. Sporters doen er goed aan om voor en na de training een banaan te eten. Ze zijn zelfs veel gezonder dan sportdranken. Sportdranken bevatten voornamelijk suiker en water en geven je lichaam geen nuttige voedingsstoffen. Bananen zitten boordevol antioxidanten, vezels, kalium en vitamine B6, ideaal voor sporters!

Meer dopamine in je bloed na het eten van een banaan

Uit onderzoek blijkt dat een banaan ervoor zorgt dat je lichaam meer dopamine aanmaakt. Dat is een stof die ervoor zorgt dat we ons euforisch voelen, minder honger hebben en zin hebben om te sporten. Door voor je training een banaan te eten zal je het sporten langer volhouden en extra gemotiveerd zijn.

Bananen zijn de beste energiebron tijdens sportprestaties

Uit onderzoek blijkt dat bananen één van de gezondste energiebronnen zijn voor sporters. Als je vermoeid bent tijdens een workout komt dit vaak omdat je een tekort aan water en koolhydraten in je lichaam hebt. Door een banaan te eten wordt die voorraad weer aangevuld en kan je lichaam zich beter herstellen.

Bananen stimuleren de productie van serotonine

Bananen stimuleren de aanmaak van serotonine in je lichaam. Dat zorgt ervoor dat we ons gelukkig en energiek voelen. Na een training zal een banaan er overigens voor zorgen dat we ons beter kunnen ontspannen. Je spieren zullen zich beter herstellen en je bent sneller klaar voor een nieuwe workout.

Bananen zijn goedkoop, hapklaar en vooral erg lekker!

Na het eten van een banaan zal je beter sporten en sneller herstellen. Ze zijn bovendien helemaal niet duur, makkelijk mee te namen, klaar om op te eten en erg lekker! Waarom zou je geld verspillen aan sportdranken als je een heerlijke banaan kan kopen?

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…