Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom je met een traplift ook in je levenskwaliteit investeert

Lore
3 min read

Slecht ter been zijn heeft een grote impact op iemands leven. Sommige mensen zien zich zelfs genoodzaakt om hun vertrouwde omgeving in te ruilen voor een nieuwe woonst die meer is afgestemd op hun behoeften. In zo’n geval is een traplift vaak een redder in nood. Zo maak je van je eigen huis immers weer een optimale thuishaven, met alle voordelen van dien:

Vrijheid

Voor iemand die slecht ter been is, staat een traplift gelijk aan (bewegings)vrijheid. Je kan je immers opnieuw vrij en blij door je eigen huis bewegen en krijgt de kans om je oude vertrouwde routines aan te houden. Zo kan je opnieuw ten volle van het leven genieten. Bovendien hoef je je woning ook niet opnieuw in te richten of verbouwingen uit te voeren: de badkamer en slaapkamer kunnen bijvoorbeeld gewoon boven blijven. Want geef toe, je voelt je nergens zo vrij als in je eigen huis!

Samenhorigheid

Een traplift geeft je het ultieme geschenk: de kans om dicht bij je partner, kinderen en kleinkinderen te blijven en zo meer ‘quality time’ samen door te brengen. Gezellig samen eten, de feestdagen vieren of gewoon rustig naar jullie favoriete tv-programma’s kijken… Het zijn stuk voor stuk kleine momenten om te koesteren. Bovendien hoeft je familie zich geen zorgen te maken om je gezondheid, want met een traplift ga je opnieuw zonder risico de trap op en af. Kortom, een gerust hart voor jou én je familie!

Veiligheid

Naast gemoedsrust en de kans om langer zelfstandig thuis te blijven wonen, bieden trapliften je ook gegarandeerde veiligheid. Met een traplift is het dus écht “nergens beter dan thuis”. De modellen van Otolift stoppen bijvoorbeeld allemaal automatisch boven- en onderaan de trap en beschikken over klembeveiligingen. Die vermijden onvoorziene ongelukken en zorgen ervoor dat je traplift meteen stopt bij een obstakel of wanneer je voet per ongeluk van de voetenplank zou schieten. Bovendien zijn de liften voorzien van een – netjes uit het zicht opgeborgen – veiligheidsgordel. En heb je je traplift even niet nodig? Dan kan je hem ook vergrendelen. Zo zorg je ervoor dat je (klein)kinderen hem niet kapen voor een joyride. Of toch niet zonder jou erbij!

Benieuwd hoe een traplift jou kan helpen? De experts van Otolift, de marktleider voor trapliften in de Benelux, bekijken graag gratis en vrijblijvend welk exemplaar aan jouw noden voldoet.

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…