Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom is logopedie zo belangrijk?

Camille
3 min read

Kinderen leren in de eerste 7 levensjaren alle beginselen van onze taal. Maar soms ontstaan er problemen met horen, begrijpen of spreken. Voor taalstoornissen zoals dyslexie, stotteren en dyscalculie kun je terecht bij een logopedist. Een logopedist kan hulp bieden bij spraakstoornissen, maar ook bij problemen met schrijven of rekenen. Zowel kinderen als volwassenen kunnen er terecht.

Wettelijke terugbetaling

Heb je hulp nodig van een logopedist? De wettelijke ziekteverzekering voorziet een gedeeltelijke terugbetaling voor logopedie. Het exacte bedrag dat je terugbetaald krijgt, hangt af van je behandeling. Om terugbetaling aan te vragen, moet je goedkeuring krijgen van de adviserend geneesheer:

  • Dien een medisch attest van je arts in, met daarin de details van de voorgeschreven behandeling bij de logopedist.
  • De adviserend geneesheer evalueert de aard van de afwijking.
  • Je ziekenfonds brengt je schriftelijk op de hoogte van de beslissing van de adviserend geneesheer.
  • Na goedkeuring van je dossier heb je recht op een terugbetaling via de wettelijke ziekteverzekering. Het bedrag wordt op je rekening gestort.

Extra voordeel logopedie

Heb je geen recht op de terugbetaling logopedie via de wettelijke ziekteverzekering, dan blijf je bij Partena Ziekenfonds niet in de kou staan. Je krijgt toch 6.50 euro terugbetaald per individuele sessie, met een maximum van 154 sessies. (Elke 5 jaar tot 1.001 euro terugbetaald.) Op dit extra voordeel staat geen leeftijdsgrens. Zowel kinderen als volwassenen kunnen rekenen op terugbetaling.

Unieke voordelen en terugbetalingen

Naast een terugbetaling voor logopedie, krijg je bij Partena Ziekenfonds ook andere interessante voordelen en tegemoetkomingen:

1. Poets- en strijkhulp

Hulp nodig in het huishouden of graag wat meer tijd voor jezelf? Dat kan dankzij de poets- en strijkhulp van Partena Hulp in huis. Als klant van het ziekenfonds betaal je bij Partena Hulp in huis geen klantenbijdrage voor poets- en strijkhulp.

2. Beweegbonus

Als je lid bent van een sportclub, krijg je jaarlijks 25 euro van je lidgeld terugbetaald. Bovendien geniet je 20% korting op je fitness-abonnement en krijg je 25 euro korting bij aankoop van een beweegmeter. Doe je mee aan sportevents, dan krijg je per jaar 25 euro van je inschrijvingsgeld terugbetaald.

3. Brillen en lenzen

Je kan voor brilglazen of lenzen rekening op een terugbetaling van 50 euro per jaar. En bovendien krijg je tot 15% korting op je montuur bij heel wat opticiens!

4. Babyvoordelen

Als zwangere vrouw kan je rekening op een geboortepremie van 400 euro, of je kiest voor een babyrekening voor 550 euro in de Partena Gezondheidshop. Partena Ziekenfonds biedt ook een terugbetaling van 150 euro voor de nieuwe Niet-Invasieve Prenatale Test, of NIPT-test. Die test geeft de mogelijkheid om met een prenatale bloedtest het syndroom van Down bij een foetus op te sporen. De test is revolutionair, in die zin dat ze geen risico inhoudt voor de zwangere vrouw en dus de risicovolle vruchtwaterpunctie kan vervangen. Je ziekenfonds regelt ook je zwangerschapsuitkering en ondersteunt je met kraamzorg en kwalitatieve kinderopvang.

5. Aanbod kampen

Partena Ziekenfonds werkt samen met een reeks partners een ruim aanbod vakanties en zomerkampen voor kinderen en jongeren uit. Je krijgt korting bij de vakantiepartners als lid van Partena, én je kunt rekenen op een extra terugbetaling van je inschrijvingsgeld voor sportkampen, kampen met de jeugdbeweging, of speelpleinwerking. 

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…