Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wandel dagelijks en leef 7 jaar langer!

Milan
2 min read

Elke dag een half uurtje wandelen, is heel goed voor je gezondheid. Het is zelfs zo goed, dat je er zeven jaar langer door leeft. Dit is onlangs gebleken uit een onderzoek dat werd gepresenteerd op het congres van de ‘European Society of Cardiology’.

Het onderzoek toonde aan dat iedere dag 25 minuten wandelen, het risico op een hartaanval met 50 procent verkleint. Door dagelijks te bewegen, vertraag je bovendien het verouderingsproces. Hiermee kun je je leven maar liefst drie tot zeven jaar verlengen.

Natuurlijk antidepressivum

Wandelen is niet alleen goed voor je lichaam, maar is ook een natuurlijk antidepressivum. Als je beweegt, maak je het gelukshormoon endorfine aan. Dit stofje geeft je lichaam een soort boost en zorgt ervoor dat jij je vrolijk voelt.

Minder kans op een hartritmestoornis

Als je vandaag nog begint met wandelen, verklein je de kans op een hartritmestoornis op latere leeftijd. Bovendien houdt wandelen je scherp. Je hersenen blijven actief en hiermee verklein je het risico op een achteruitgang van je hersenfunctie. Door regelmatig te wandelen blijven je hersenen tot op een hoge leeftijd in een perfectie conditie. Hierdoor wordt het dementieproces flink vertraagd.

Lagere bloeddruk

Door elke week drie tot vijf keer per week minstens een half uurtje te wandelen, kan je bloeddruk flink verlagen. Hiermee halveer je het risico op een beroerte. Als je wandelt, verbeter je de maximale zuurstofopname van het lichaam. Hierdoor is de kans op een beroerte dus vele malen kleiner.

Een strakker lichaam

Een ander bijkomend voordeel van wandelen, is dat je er strakker door wordt. Het is goed voor je buik, benen en billen. Zo neemt de omvang van je buik af, vermindert de cellulitis en worden je billen er steviger door.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…