scrollTop top

Wat gebeurt er met je lichaam als je 2 weken niet sport?

Wat gebeurt er met je lichaam als je 2 weken niet sport?

We weten allemaal dat sporten goed voor je lichaam en geest is. Door te sporten voel je je sterker en gelukkiger. Maar wat gebeurd er nu als je helemaal niet sport of beweegt? Dit kan na 2 weken als negatieve gevolgen voor je lichaam hebben. Wij hebben ze voor jullie op een rijtje gezet.

Je wordt minder fit

Wanneer je even niet meer traint, zie je een sterke daling in fitheid. Mensen die twee weken niet sporten, zullen bij de eerstvolgende sportsessie hevige spierpijn krijgen. Ook zullen ze het niet lang uithouden.

Je komt aan

Wanneer je niet sport, kom je logischerwijs aan. Niet alleen door het gebrek aan beweging. Ook doordat je waarschijnlijk sneller naar ‘comfortfood’ grijpt. Je kunt in twee weken zelfs 2 tot 3 kilo aankomen en zo gemakkelijk overgewicht krijgen.

Je slaapt minder goed

Wanneer je een tijd niet sport, zal je minder snel in slaap vallen. Ook voel je je rustelozer en ben je sneller geïrriteerd.

Je voelt je minder gelukkig

De voordelen van sporten gaan verder dan alleen de fysieke voordelen. Sporten is goed voor lichaam én geest. Het kan zelfs helpen tegen deppressies. Wanneer je twee weken niet sport, zal je minder blij zijn.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  244.145.984
 • Aantal
  doden
  4.960.324
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.333.947
 • Aantal
  doden
  25.914

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!