Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat je zeker moet weten als je aan een relatie begint

Anja
5 min read

Voordat je aan een relatie begint, moet je je beseffen dat het niet altijd rozengeur en maneschijn zal zijn. Met je lief ga je het bijvoorbeeld erg vaak niet eens zijn, en uiteraard geldt dit ook voor hem of haar. Hierbij kan het zowel belangrijke zaken in jullie leven betreffen, maar even goed over het eten gaan dat vanavond op tafel zal komen. Je zult jezelf, en met jou waarschijnlijk ook een aantal mensen in je directe omgeving, dan ook afvragen hoe jullie elkaar hebben gevonden. Maar ondanks de talloze verschillen tussen jou en je lief houden jullie enorm veel van elkaar. 

Niet alles doe je samen

Ondanks dat je nu officieel een stelletje bent, wil dit niet zeggen dat jullie ook echt alles samen gaan doen. Er zullen dan ook van tijd tot tijd dingen zijn die jullie zonder elkaar doen. Jij kunt bijvoorbeeld druk zijn met je vriendinnen, terwijl je lief zich met wat vrienden vermaakt of alleen een avondje op de bank doorbrengt. Dat is overigens niet erg want op deze manier blijft niet alleen jullie relatie extra spannend, maar ook heb je elkaar steeds weer een heleboel te vertellen. 

Leren van elkaar

In een relatie zal je lief je zo nu en dan, soms zelfs ongevraagd, advies geven. Dikwijls is dit erg nuttig advies, juist omdat jullie zo verschillend zijn en je lief zaken vanuit een totaal ander perspectief kan bekijken. Op die manier krijg je dus inzichten waar je zelf nooit op zou zijn gekomen.  

Verder zal je lief je meenemen naar plaatsen waar je voorheen nog nooit was geweest. Je bent misschien wat ouderwets als het gaat om nieuwe dingen uitproberen, terwijl je partner daar juist wel voor openstaat. Zo kun je dus, geheel tegen je gewoontes in, bijvoorbeeld in een hippe sushitent belanden en er nog enorm van genieten ook. Dit had je dan ook nooit durven dromen voordat je je lief leerde kennen. Je lief en jij brengen elkaar bovenal veel mensenkennis bij. Eigenlijk gaat dat automatisch omdat je, bijvoorbeeld als introvert persoon, meer ondernemen als je begint te daten met iemand die juist extravert is. Je lief, op zijn of haar beurt, leert van jou dat het ook leuk kan zijn om een keer thuis te blijven. 

Elkaar duidelijk maken wat je wilt

Als je een relatie met iemand begint dan wil dit niet direct zeggen dat je je lief ook door en door kent. Je partner zal het dan ook enorm weten te waarderen als je zegt wat je wel en niet wilt. Jullie zijn immers verschillend van elkaar en alleen door aan te geven wat je wel, of juist niet, leuk vindt, kunnen jullie elkaar beter leren kennen.

Dit neemt overigens niet weg dat je partner en jij elkaar op bepaalde momenten alsnog niet begrijpen. Ook dit is heel normaal omdat zelfs het meest ideale koppel niet altijd aan één woord genoeg zal hebben. Daarbij komt ook nog dat tegengestelden elkaar aantrekken. Jullie relatie zal dan ook op aanzienlijk meer zijn gebaseerd dan dezelfde muziek- of filmgenres, ook het karakter van je lief vind je immers echt heel leuk. Voor je lief geldt doorgaans hetzelfde als het over jouw persoonlijkheid gaat.

Compromissen sluiten

Op het ogenblik dat jullie een tijdje een relatie hebben, dan zullen jullie experts zijn in het sluiten van compromissen. Wanneer je lief per se die ene film wil gaan zien, dan gaan jullie daarna een hapje eten in jouw favoriete restaurantje. Uiteraard zullen er ook compromissen gesloten worden als het de vakantie betreft. Je kunt nu eenmaal niet alleen meer naar het strand, maar moet je lief ook de kans geven om naar dat interessante museum te gaan of samen een bezoek te brengen aan dat trendy festival.

Samenwonen kun je leren 

Een relatie hebben betekent in een heleboel gevallen dat er ook een moment gaat komen dat jullie onder één dak willen gaan wonen. Samenwonen is echter voor een heleboel koppels een grote uitdaging. Niet alleen moet je bepalen welke spullen jullie beide meebrengen, maar onder andere ook moeten jullie bepalen wanneer je je stulpje voldoende schoon en opgeruimd vindt.  Het kan dan ook gebeuren dat je doodmoe wordt van het feit dat je lief een hekel heeft aan bepaalde dingen die je juist erg leuk vindt. Maar ook jij kunt er behoorlijk van balen dat je soms iets moet doen wat nooit in je hoofd op zou zijn gekomen. 

Er zijn echt overeenkomsten

Je lief zal niet tegen je in om je te sarren, maar omdat je partner werkelijk anders over bepaalde dingen denkt, of dingen totaal anders ziet, dan jij. Gelukkig zul je in een relatie ook merken dat je erg gelukkig wordt op momenten dat jullie ontdekken dat toch wat hebben ontdekt dat jullie beiden leuk vinden. Hierbij kun je denken aan de gemeenschappelijke interesse voor bijvoorbeeld die heerlijke hapjes en drankjes die jullie op tafel zetten als je een romantisch avondje samen op de bank doorbrengt.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…