Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat kan je doen tegen een shopverslaving?

Anja
3 min read

Zeg eens eerlijk, ben jij verslaafd aan shoppen? Hieronder vind je tips om een shopverslaving tegen te gaan en te voorkomen dat je straks platzak bent met een kast vol kleren die je toch niet allemaal kunt dragen.

Bedenk wat je echt nodig hebt

Voordat je gaat shoppen is het belangrijk om even goed na te denken wat je wilt gaan kopen. Dit voorkomt dat je met drie paar nieuwe schoenen thuiskomt, terwijl je al 50 paar in je bezit hebt. Ga je kast even door voor je vertrekt. Ben je toe aan een nieuwe spijkerbroek en kun je wel een nieuw uitgaansshirtje gebruiken? Schrijf dit dan op een briefje en spreek met jezelf af dat je alleen hiervoor mag kijken.

Geef jezelf een limiet

Kreeg je vroeger kleedgeld van je ouders? Tijd om dit weer terug te brengen! Alleen nu ben jij degene die de limiet stelt en de portemonnee trekt. Spreek met jezelf af dat je bijvoorbeeld 100 euro per maand mag uitgeven aan kleding en houd je hier ook echt aan. Zo lopen je shopsessies nooit meer uit de hand.

Doe iets anders dan shoppen

Heb je zo'n vriendin waarmee je altijd gaat shoppen als jullie elkaar zien? Stel voor om eens wat anders te gaan doen! Er zijn meer leuke dingen die je kunt doen naast shoppen. Bovendien bespaar je zo geld en zie je nog eens wat anders dan de binnenkant van winkels. Ga bijvoorbeeld een boswandeling maken of spreek af om naar de dierentuin te gaan.

Met deze tips lukt het je vast je shopverslaving op tijd aan te pakken en te voorkomen dat je straks niet meer te redden bent! Welke tip lijkt jou het handigst?

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…