Soms krijg je weinig door je keel als je ziek bent. Op sommige momenten heb je heel veel honger en op andere momenten word je al misselijk wanneer je nog maar denkt aan voedsel. Het juiste voedsel kan er natuurlijk wel voor zorgen dat je weer beter wordt. Gezond eten en drinken kan een positieve invloed hebben op de duur en de symptomen van je ziekte. Hieronder enkele voedingsmiddelen die goed zijn als je ziek bent:
1. Glutathion
Glutathion kun je vinden in watermeloen, boerenkool, broccoli of andere soorten kool. Glutathion is een antioxidant dat infecties tegengaat.
2. Soep
Soep is makkelijk verteerbaar en draagt bij aan je vochtbalans. Groenten bevatten veel vitaminen. Bovendien kun je wat rijst of vermicelli aan de soep toevoegen om koolhydraten en energie binnen te krijgen.
3. Citrusvruchten
Citrusvruchten zitten boordevol vitamine C. De witte randen van sinaasappels, mandarijnen, grapefruit, limoen en citroen bevatten bovendien flavonoïden. Dat zijn antioxidanten die je herstel kunnen versnellen en je afweersysteem versterken.
4. Beschuit of geroosterd brood
Deze voedingsmiddelen zijn vooral aan te raden bij buikgriep, braken en diarree. Beschuit en geroosterd brood absorberen overtollig maagzuur, ze helpen bij de spijsvertering en het valt niet zwaar op je maag. In deze voedingsmiddelen zit een hoog zetmeelgehalte en dat stabiliseert je maag.
5. Vitamine B6 en B12
Deze vitaminen hebben een helende werking. Je kunt vitamine B6 en B12 in verschillende producten: vis, aardappels, spinazie, kalkoen, …