scrollTop top

Wat moet je eten als je ziek bent?

Wat moet je eten als je ziek bent?

Soms krijg je weinig door je keel als je ziek bent. Op sommige momenten heb je heel veel honger en op andere momenten word je al misselijk wanneer je nog maar denkt aan voedsel. Het juiste voedsel kan er natuurlijk wel voor zorgen dat je weer beter wordt. Gezond eten en drinken kan een positieve invloed hebben op de duur en de symptomen van je ziekte. Hieronder enkele voedingsmiddelen die goed zijn als je ziek bent:

1. Glutathion

Glutathion kun je vinden in watermeloen, boerenkool, broccoli of andere soorten kool. Glutathion is een antioxidant dat infecties tegengaat.

2. Soep

Soep is makkelijk verteerbaar en draagt bij aan je vochtbalans. Groenten bevatten veel vitaminen. Bovendien kun je wat rijst of vermicelli aan de soep toevoegen om koolhydraten en energie binnen te krijgen.

3. Citrusvruchten

Citrusvruchten zitten boordevol vitamine C. De witte randen van sinaasappels, mandarijnen, grapefruit, limoen en citroen bevatten bovendien flavonoïden. Dat zijn antioxidanten die je herstel kunnen versnellen en je afweersysteem versterken.

4. Beschuit of geroosterd brood

Deze voedingsmiddelen zijn vooral aan te raden bij buikgriep, braken en diarree. Beschuit en geroosterd brood absorberen overtollig maagzuur, ze helpen bij de spijsvertering en het valt niet zwaar op je maag. In deze voedingsmiddelen zit een hoog zetmeelgehalte en dat stabiliseert je maag.

5. Vitamine B6 en B12

Deze vitaminen hebben een helende werking. Je kunt vitamine B6 en B12 in verschillende producten: vis, aardappels, spinazie, kalkoen, …


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  230.795.888
 • Aantal
  doden
  4.734.577
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.233.723
 • Aantal
  doden
  25.554

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!