Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat te doen als je altijd honger hebt?

Bram
4 min read

Als je altijd honger hebt, kan het lastig zijn om op een gezond gewicht te blijven. Als je een snelle spijsvertering hebt of altijd alleen gezonde snacks eet is het niet zo erg als je altijd honger hebt, maar als je voornamelijk naar ongezonde snacks grijpt bij honger kan het wel erg vervelend zijn als je altijd honger hebt. Heb jij ook altijd een hongergevoel en wil je dit gevoel voor eens en voor altijd stillen? Lees dan de tips in dit artikel goed door, want in deze tips lees je wat je moet doen als je altijd honger hebt en jouw hongergevoel wil stillen. 

Tip 1: eet met regelmaat

Door regelmatig te eten en korte tijd tussen maaltijden te laten, krijgt je lichaam geen kans om honger te krijgen. Wat je in ieder geval nooit moet doen, is een maaltijd overslaan. Doe je dit wel, dan is de kans groot dat je jouw hongergevoel gaat stillen door ongezonde snacks te gaan eten. Eet daarom altijd om de twee of drie uur en je zal merken dat jouw hongergevoel veel minder wordt of zelfs helemaal verdwijnt. 

Tip 2: maak een eetschema

Door een eetschema te maken, weet je zeker dat je voldoende eet om de honger te stillen, maar niet genoeg eet om aan te komen. Een perfect eetschema ziet er als volgt uit:

  • 7:00 uur: ontbijt.
  • 10:00 uur: fruit (tussendoortje).
  • 12:00 uur: lunch.
  • 15:00 uur: fruit (tussendoortje).
  • 18:00 uur: diner.
  • 20:00 uur: tussendoortje.
  • 22:00 uur: eventueel een extra tussendoortje.

Sta je later op dan 7:00 uur, dan vindt jouw ontbijt logischerwijs later plaats. Probeer wel de rest van het schema aan te houden, bijvoorbeeld door een tussendoortje over te slaan en na het ontbijt om 10:00 uur direct over te gaan tot de lunch om 12:00 uur. Zo voorkom je dat jouw eetschema helemaal in de war raakt. 

Tip 3: eet nooit ’s nachts

Als je vlak voor je naar bed gaat nog iets eet, is het niet nodig om ’s nachts ook nog wat te eten. Bovendien is het niet verstandig om ’s nachts te eten, omdat je lichaam eraan moet wennen dat je ook soms niet moet eten. Heb je ’s nachts toch een beetje honger en wil je eigenlijk wel iets eten? Bedenk dan dat een beetje hongergevoel helemaal niet verkeerd is. Dit betekent namelijk dat je lichaam gaat beginnen met het afbreken van vetreserves van het lichaam, om het hongergevoel te stillen. Kortom: je valt af als je een beetje een hongergevoel hebt en dit is helemaal niet slecht voor je lichaam. Pas als je echt honger hebt en het idee hebt dat je moet eten om je beter te voelen, is het goed om een tussendoortje te pakken. ’s Nachts is het beter om tussendoortjes te vermijden

Tip 4: eet volkoren producten

Volkoren producten, zoals brood, crackers, pasta en zilvervliesrijst, bevatten veel vezels. Deze vezels geven je een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel honger hebt. 

Tip 5: vermijd producten met veel suikers

Producten als koek en snoep laten de bloedsuikerspiegel eerst snel stijgen, om vervolgens snel te dalen. Door de dalende bloedsuikerspiegel krijg je snel weer honger, waardoor je weer meer gaat eten. Eet als tussendoortje dan ook een koek of snoep, maar kies voor producten als fruit, krentenkoekjes, ontbijtkoek of drinkbouillon

Tip 6: drink voldoende water

Een lichaam met voldoende water functioneert beter dan een lichaam met te weinig water. Heb je altijd honger, dan drink je misschien niet voldoende. Door meer te drinken, kun je jouw hongergevoel met een kleine inspanning al snel verminderen.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…